fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Increderea in sine

increderea-in-sine

Intr-o viata intalnim multe provocari, dar cel mai adesea adevaratele provocari sunt cele care tin de propria persoana. Printre acestea ne lovim si de increderea in sine sau mai bine spus de lipsa increderii in sine si in ceea ce facem.

Scopul meu in scrierea acestui articol este de a ajuta la imbunatatirea vietii emotionale a cititorului.

Increderea in noi ne determina calitatea vietii. Ea se manifesta in orice relatie, la locul de munca, intre prieteni, in familie si in legaturile cele mai intime.

Daca ar trebui sa raspund la intrebarea “Ce inseamna increderea in sine?” as spune ca inseamna sa ai incredere in capacitatea ta de a alege, de a lua decizii, de a gandi si mai presus de aceste lucruri inseamna sa stii ca meriti sa fii fericit.

Consider ca educatia este un factor important. Cel mai bun exemplu pentru increderea in sine ulterioara a copilului este dat de respectul pe care il au parintii unul fata de celalalt. O educatie corecta este aceea in care parintii isi cresc copiii cu respect si dragoste. Pe langa aceasta educatie, depinde de ceea ce facem noi din noi insine, daca avem un sentiment clar al propriei valori.

Pentru a avea mai multa incredere in sine putem incerca sa gandim pozitiv. Cand spun sa gandim pozitiv imi vine in minte analiza SWOT (care este o metoda folosita in afaceri pentru a ajuta la proiectarea unei viziuni de ansamblu asupra firmei).

La fel de bine am putea sa facem o radiografie a propriei persoane si sa evaluam atat influenta factorilor interni si externi, cat si pozitia pe care o avem in raport cu ceilalti. Aceasta radiografie nu trebuie sa duca nici pe departe la o comparare intre noi ca indivizi, ci are scopul de a pune in propria lumina punctele tari si slabe in relatie cu oportunitatile si amenintarile existente la un moment dat in relatiile cu ceilalti.

In concluzie, acesta este un prim pas in castigarea/ recastigarea increderii in sine. Cand iti acorzi suficienta valoare pozitiva iti atingi mai usor obiectivele, pentru ca resursele de care ai nevoie se activeaza cand ai incredere in propriile forte.

Poti incepe sa-ti recastigi increderea in sine si ajutandu-ne de cateva lecturi motivationale. Gasesti aici mai multe titluri interesante.

Psiholog Hortensia Stefan

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Vladimir Draghia: premiul pentru debut in literatura la Gala Premiilor VIP

Next Article

Litera lanseaza pe DVD colectia Filme de Aur din cinematografia rusa, impreuna cu ziarul Adevarul

Related Posts

Comunicarea in cuplu

O buna comunicare in cuplu nu inseamna ca nu exista probleme sau ca cei doi sunt intotdeauna de…

Despre emotii…

Cum ne gestionam emotiile? De ce ne lasam coplesiti de emotii? Ce anume ne declanseaza emotiile? Atunci cand…

Total
0
Share