fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Inserturi: Colectia Mari cantareti de jazz si blues, volumul 5 – Glenn Miller

Joi, 17 ianuarie, Jurnalul National ne ofera volumul 5 al Colectiei Mari cantareti de jazz si blues. Starul editiei este Glenn Miller.

Vezi aici intreaga colectie oferita de Litera si Jurnalul National

glenn_millerLa zeci de ani după moartea sa neașteptată și prematură în timpul celui de al Doilea Război Mondial, Glenn Miller este considerat și astăzi
unul dintre principalele personaje-cult ale muzicii. Totuși, criticii se mai întreabă și acum cât jazz există efectiv în înregistrările sale. Muzica lui era axată, în general, pe aranjamente concise și stricte, care lăsau puțin spațiu pentru improvizație. Mai mult, Miller folosea frecvent un clarinet acordat cu o octavă peste cele trei saxofoane tenor și includea în repertoriu un amestec de părți instrumentale și de părți vocale, precum și un număr mare de melodii noi. Succesul lui Miller s-a datorat firii sale intuitive: a simplificat aranjamentele, ca muzica să fie mai atrăgătoare pentru dansatori, ghicind dorința publicului și dându-i exact ce își dorea.

Drept rezultat a obținut multe transmisiuni la radio și un succes comercial uriaș, cu apariții live și cu vânzări record care au depășit cu mult cele mai optimiste așteptări ale lui. Cu toate că actorul Jimmy Stewart l-a înfățișat ca pe un bandleader jovial și imperturbabil în filmul The Glenn Miller Story, cântărețul avea faima unui personaj oarecum rigid, cu totul măcinat  de succesul grupului  său – cu orice preț.  S-a demonstrat însă a fi unul dintre cei mai abili oameni de afaceri care a condus vreodată o orchestră de jazz; el a urmat vechea axiomă din show business: “Dă publicului ce își dorește și va alerga spre tine”.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ghid de fotografie digitala si alte carti despre poze...

Next Article

Nou aparut la Editura Paralela 45: Titirca, Sotirescu & Cia, de Ion Luca Caragiale

Related Posts

Total
0
Share