fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Inserturi: Volumul 9 din Colecţia Mari Cântăreţi de Jazz şi blues – Charlie Parker

LT_CD+carte_Jazz_09Colectia Mari cantareti de Jazz si blues oferita de Editura Litera prin Jurnalul National ajunge maine la volumul 9. DVD-ul si carticica oferite ca insert sunt dedicate lui Charlie Parker.

Daca vrei toata colectia o poti cumpara online de aici (in partea de jos a produsului aveti mai multe optiuni din colectie)

Charlie Parker a fost unul dintre cei mai influenţi muzicieni din istoria jazzului şi este considerat de mulţi cel mai mare saxofonist al tuturor timpurilor. De tânăr, Parker a dezvoltat un sound distinct, cu caracter personal, la saxofon contralto. Felul lui de a cânta cu un ritm înfocat încorpora reelaborări originale care constau în varierea acordurilor unor clasici binecunoscuţi, dar, când se ivea ocazia, era şi un interpret magistral de balade. Împreună cu Dizzy Gillespie, Bud Powell şi alţi câţiva, Parker a lucrat mai ales pentru crearea unui nou stil muzical care, ulterior, a fost cunoscut sub denumirea de bop. În primii ani de viaţă, bopul a trebuit să se dispenseze de beneficiile publicităţii reprezentate de înregistrări din cauza interzicerii înregistrărilor impuse de preşedintele Asociaţiei Muzicienilor, James C. Petrillo.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Maratonul reducerilor continua. Noi categorii de carti cu reduceri de 30%

Next Article

Iubit de imprumut, de Emily Giffin (Editura Lira) - 20% reducere + un calendar de perete CADOU

Related Posts

Total
0
Share