fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Jackie și Maria, de Gill Paul (Editura Litera, 2021)

Jackie și Maria

Gill Paul, autoarea cărții Jackie și Maria, s-a născut în Scoția dar în prezent locuiește la Londra.

Autoare de ficțiune istorică și nonficțiune, a scris mai multe romane dintre care amintim: Women and Children First, The Affair, No Place for a Lady, The Secret Wife, The Lost Daughter.

Cumpără cartea cu reducere

În Jackie și Maria, aduce în prim-plan două femei faimoase care au avut multe puncte în comun. Este vorba despre Jackie Kennedy, soția președintelui, și Maria Callas, considerată cea mai mare cântăreață de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Jackie se gândea să își părăseacă soțul, pe atunci tânăr senator, care era cunoscut ca fiind extrem de ambițios dar și necredincios în căsnicie. Chiar după un eveniment tragic pentru o femeie, așa cum este nașterea unui copil mort, Jackie atât de frumoasă și sofisticată, îl putea convinge cu greu să se întoarcă din vacanță.

În acest context, atunci când primește invitația de a-și petrece vacanța pe luxosul iaht deținut de miliardarul grec Aristotel Onassis, Jackie nu stă prea mult să se gândească și acceptă, fără să creadă măcar o secundă că această întâlnire îi va schimba până la urmă viața.

Maria Callas era considerată cea mai bună soprană a planetei dar, cu toate acestea, rămâne blocată într-o căsătorie fără copii, lipsită de dragoste. Permanent supusă presiunilor din partea directorilor de operă, nu-și găsește locul nici în ochii presei ostile până în momentul în care îl cunoaște pe Onassis, bărbatul fermecător ce i-a schimbat viața.

“O carte minunată, care m-a captivat complet, am fost cu totul prinsă de personaje, de glamour și de povestea fascinantă a acestor femei celebre. Pentru mine, a fost un deliciu de la început până la sfârșit… ” – Jenny Ashcroft, autoarea romanului Întâlnire la Bombay

“Portretele celor două femei fascinante, pline de farmec, și cel al bărbatului care, fără îndoială, nu le-a meritat pe nici una dintre ele sunt deopotrivă emoționante și captivante.” –  Booklist

Cartea Jackie și Maria, de Gill Paul a apărut la Editura Litera și poate fi comandată de la Litera sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Tokyo pentru totdeauna

Tokyo pentru totdeauna, de Emiko Jean (Editura Litera, 2021)

Next Article
Crazy Shopping Day

Crazy Shopping Day Litera - cărți cu până la 65% reducere

Related Posts

Total
0
Share