fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Jonathan Strange & Mr .Norrell”, de Susanna Clarke (Editura RAO)

jonathan-strange-mrnorrellCu secole in urma, pe cand adevarata magie inca exista, in Anglia traia cel mai puternic magician al tuturor timpurilor – Regele Corb.

Cumpara cartea cu reducere

La inceputul secolului al XIX-lea, din maretia lui n-a mai ramas decat o legenda, in vreme ce Anglia, cu regele ei nebun si cu poeti increzuti, nu mai crede de mult in aceasta putere. Este momentul in care Mr Norrell isi face aparitia pentru a le vorbi englezilor si a-i indemna la fapte, pentru a ajuta guvernul englez in marele razboi pe care il poarta cu Napoleon. Dar are nevoie de un ucenic pe masura geniului sau, si acesta nu intirzie sa apara, in persoana lui Jonathan Strange, un tanar magician, arogant, foarte bogat, dar de o inteligenta covarsitoare. Dar ceea ce la inceput era prietenie se transforma curand in rivalitate, caci viziunile asupra magiei sunt mult prea diferite.

Strange e atras de puterea si de violenta magiei negre, in vreme ce Norrell nu a dobandit marile secrete. O lume de mult apusa, in care salasluiesc frumusetea si puterea marilor mistere, il va insoti pe cititor pana la ultima pagina.

O carte mare, la propriu si la figurat, cu personaje a caror intalnire iti va schimba conceptia asupra literaturii secolului nostru. E imposibil sa iti imaginezi ca, vreodata, se va putea scrie ceva mai uimitor. Romanul a fost tradus in 32 de limbi.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Supercreierul", de Deepak Chopra, Rudolph E. Tanzi (Editura Lifestyle)

Next Article

In sfarsit! Editura Herald are un site nou si bun. Chiar foarte bun

Related Posts

Total
0
Share