fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Pui de cotoroanță de Margaret Atwood

Pui de cotoroanță

Editura Humanitas Fiction ne aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 17 ianuarie, ora 19, la lansarea romanului Pui de cotoroanță de Margaret Atwood, al patrulea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, interpretarea în cheie modernă a Furtunii de William Shakespeare. Reluând temele piesei shakespiriene despre răzbunare și o a doua șansă în viață, marea scriitoare Margret Atwood ne poartă într-o călătorie interactivă, dominată de iluzii, plină de surprize și miracole copleșitoare.

Romanul Pui de cotoroanță de Margaret Atwood poate fi cumpărat cu reducere de la CartepediaElefant, Libris sau eMAG.

La eveniment vor vorbi prof. univ. dr. George Volceanov, traducătorul romanului și prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, scriitor şi critic literar. Invitatul special al evenimentului, actriţa Oana Pellea, va citi un fragment din roman. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

Pui de cotoroanță a fost inclus pe listele celor mai bune cărți ale anului 2016 din Sunday TimesThe New York Times Book ReviewWashington PostNew York MagazineThe Millions, NPR Books, Canadian LiteratureElle, Amazon.

Margaret Atwood a scris romanul Furtunii perfecte, purtându-și cititorii prin Canada zilelor noastre, din societatea elevată a unui mare Festival Shakespeare până în sistemul penitenciar, din lumea coruptei clase politice până în cea a deținuților de drept comun. Fenomenele paranormale, comunicarea cu cei dragi chiar și dincolo de moarte adaugă un plus de originalitate acestei bijuterii literare care se citește cu sufletul la gură și care, deși urmează îndeaproape coordonatele textului-sursă (uzurparea, pierderea, remușcările, dorința de răzbunare, răzbunarea prin iertare), propune un final cu totul neașteptat. Pui de cotoroanță este unul dintre apelativele folosite în Furtuna de Prospero și Ariel pentru Caliban. Reputatul critic britanic Jonathan Bate consideră Pui de cotoroanță “categoric cel mai inteligent roman neo-shakespearian” (The Times).

“O combinație de dramă rafinată, simțire profundă și amuzament nestăvilit.” (Lindsay Duguid, Times Literary Supplement)

Seria Hogarth Shakespeare propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către unii dintre cei mai bine cotaţi scriitori actuali, care le reimaginează pentru secolul XXI. Proiectul a fost demarat în 2015 în Marea Britanie, la 400 de ani de la moartea marelui Will şi preluat deja de edituri din peste 28 de ţări. În România, Proiectul Hogarth Shakespeare apare la editura Humanitas Fiction sub coordonarea editorului Denisei Comănescu, cu susţinerea British Council România. Până acum, în limba română au apărut patru titluri din această serie: O paranteză în timp de Jeanette Winterson – Poveste de iarnă reimaginată, Shylock este numele meu de Howard Jacobson – reinterpretarea tematică a piesei Neguțătorul din VenețiaScorpia de Anne Tyler – o trimitere sugestivă la Îmblânzirea scorpiei și Pui de cotoroanță de Margaret Atwood – o explorare revelatoare și palpitantă a temelor din Furtuna. Urmează noi romane de Tracy Chevalier (temă Othello) Edward St Aubyn (temă Regele Lear), Jo Nesbo (temă Macbeth) și Gillian Flynn (temă Hamlet).

Margaret Atwood este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a peste 40 de volume, cuprinzând romane, proză scurtă, poezie, cărți pentru copii și eseuri, traduse în peste 30 de limbi. Vezi și prezentarea noastră la cartea Mireasa hoțomană de aceeasși autoare.

Cartea Pui de cotoroanță de Margaret Atwood se găsește online la CartepediaElefant, Libris sau eMAG.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Tu

Noutate la Editura Herg Benet: Tu, de Caroline Kepnes

Next Article

Open Book: Închiriază o librărie pentru o vacanță unicat!

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share