fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Legea vieții, de Jack London (Editura Andreas, 2021)

Legea vieții

Legea vieții, nuvela scriitorului american Jack London, a fost publicată prima dată în martie 1901 în Revista McClure, volumul 16.

Apoi, un an mai târziu, în 1902, a fost inclusă într-o colecție de povești, intitulată The Children of Frost, la Editura Macmillan.

Cumpără la cel mai mic preț

Nuvela Legea vieții se oprește asupra ultimelor cinci ore din viața lui Koskoosh, un bătrân șef inuit.

Tribul său, în încercarea de a-și procura hrană, îmbrăcăminte și adăpost, se află în permanentă mișcare. Dacă aleg să stea pe loc, înseamnă că posibilitățile li se diminuează cu fiecare zi ce trece.

Koskoosh și-a pierdut vederea, este foarte slăbit, așa încât este lăsat să moară în pace. Nici fiul lui nu se gândește să îl ia mai departe în călătorie, gândindu-se în primul rând la familia lui pe care trebuie să o protejeze și să o hrănească.

Koskoosh, bătrânul muribund, știe foarte bine legea vieții și este împăcat și mulțumit cu această situație. În ultimele lui cinci ore de viață începe să își vizualizeze trecutul, amintiri amestecate, bune cu rele, precum marea foamete căreia i-a făcut față dar și crâmpeie ale vremurilor frumoase.

Experiența de viață îl face ca în astfel de momente, când sfârșitul este atât de aproape, să contemple natura și să accepte individualismul acesteia.

Cartea Legea vieții, de Jack London a apărut la Editura Andreas și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Am o mică problemă a spus ursul

Am o mică problemă, a spus ursul - Heinz Janisch, Silke Leffler (Editura Signatura, 2021)

Next Article
Lumea Copiilor

Lumea Copiilor - reduceri de până la 60% la jucării și cărți

Related Posts

Total
0
Share