fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Legile fundamentale ale imbecilității umane, de Carlo M. Cipolla (Editura Humanitas, 2021)

Legile fundamentale ale imbecilității umane

Carlo M. Cipolla, autorul cărții Legile fundamentale ale imbecilității umane, a studiat la Sorbona şi la London School of Economics.

El a predat istoria economiei la University of California, Berkeley, la Institutul European din Florenţa şi la Scuola Normale din Pisa.

Cumpără cartea cu reducere

Traducerea cărții Legile fundamentale ale imbecilității umane a fost realizată de Miruna Fulgeanu, cu o prefață de Radu Paraschivescu.

Carlo M. Cipolla analizează prin ce se diferențiază un imbecil de restul oamenilor și își canalizează atenția asupra legilor fundamentale ce s-ar afla la baza imbecilității umane.

„Un imbecil este o persoană care cauzează pierderi unui alt individ sau grup de indivizi, fără a câștiga nimic în schimb, uneori chiar suferind pierderi de pe urma acțiunilor sale.“ –  A treia lege fundamentală a imbecilității (Regula de Aur)

„Rostul acestei cărţi e să deschidem bine ochii, să ne uităm mai atent la ce (şi cine) e în jur şi să gândim cu mintea noastră. În nici un caz ea nu se dorește a fi un program de combatere sau de eradicare a imbecilităţii. Cipolla o ştie la fel de bine ca noi: o lume fără imbecili e o utopie.“ – Radu Paraschivescu

„Profesorul Carlo M. Cipolla a predat la mai multe universități din Italia și, mulți ani la rând, la University of California, Berkeley. A scris despre ceasuri, arme, politica monetară, depresiuni, credință, rațiune și, bineînțeles – fiind economist de formație –, despre bani. Eseul său despre imbecilitate circumscrie toate aceste subiecte, ca de altfel, probabil, întreaga experiență umană.“ –  The Guardia

„Ironia subtilă a lui Cipolla a făcut din această carte un clasic underground în Italia. Astăzi, din pricina tendințelor politice actuale la nivel mondial, o percepem mai curând ca pe o mostră de umor negru. Țineți minte: date statistice serioase arată că 98% dintre oameni cred cu toată convingerea că nu-s în nici un caz la fel de proști ca media.“ – Carlo Rovelli

Cartea Legile fundamentale ale imbecilității umane, de Carlo M. Cipolla a apărut la Editura Humanitas și poate fi comandată de la Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Portofoliul fugii

Portofoliul fugii, de Julie Orringer (Editura Humanitas Fiction, 2021)

Next Article
Back To School

Back To School - reduceri mari la cărți și rechizite școlare

Related Posts

Total
0
Share