fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Librăria, de Penelope Fitzgerald (Editura Nemira, 2021)

Librăria

Penelope Fitzgerald, autoarea cărții Librăria, scrie o poveste emoționantă care a stat la baza filmului Bookshop, cu Emily Mortimer în rolul principal.

Cumpără cartea cu reducere

Despre cartea Librăria, de Penelope Fitzgerald

Florence Green este o văduvă care nu duce lipsă de energie și în momentul în care primește o mică moștenire, știe exact ce va face pe viitor. Cu un curaj nebun, ea nu stă deloc pe gânduri și hotărăște să riște totul pentru a deschide o librărie în orașul Hardborough.

„Penelope Fitzgerald merită să se afle pe același raft cu cei mai buni scriitori englezi contemporani.“ – The Boston Globe

„Un clasic a cărui forță morală nu doar că rezistă în timp, dar pare din ce în ce mai actuală.“ – The New York Times

„O bijuterie ascunsă, o carte minunată.“ – BBC Kaleidoscope

Deși pare o afacere sortită eșecului, până la urmă ea reușește datorită succesului de care se bucură, să atragă ostilitatea celorlalți vânzători din oraș.

Intră în conflict cu doamna Gamart, patroana artelor din zona respectivă, deoarece are curajul să îmbogățească viețile vecinilor ei.

Cât de greu îi va fi văduvei să își mențină afacerea? Pentru că un oraș care nu are o librărie nu e neapărat un oraș care dorește o librărie…

„Oameni singuri sau câte doi își scoteau câinii să facă mișcare. A fost surprinsă să descopere pe câți îi știa, căci erau clienți ocazionali. I-au făcut cu mâna de la distanță și apoi, pentru că terenul era atât de plat și era greu să ajungă la ei, le-a făcut și ea cu mâna pe când se apropiau, abținându-se să zâmbească până în ultimul moment.“ (fragment din roman)

Cartea Librăria de Penelope Fitzgerald a apărut la Editura Nemira și poate fi comandată de la Elefant sau Nemira.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Secretele marketingului pe Instagram

Secretele marketingului pe Instagram, de Ionuț Țuța (Editura Universul Juridic, 2021)

Next Article
Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu

Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu, de Laura Pănăzan (Editura Letras, 2021)

Related Posts

Total
1
Share