fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Anutei: 10 carti frumoase pentru copilul din tine

Am descoperit Editura Booklet recent prin colectia lor nou aparuta, Booklet Fiction. Colectia se adreseaza in special copiilor, insa nu trebuie sa uitam ca oricat de mari am fi in noi traieste un copil. Mie mi se par foarte interesante titlurile din aceasta colectie si abia astept sa vad ce mai apare in continuare. Voi ce parere aveti despre aceasta colectie?

Descrierile cartilor apartin editurilor si librariilor online pe care le recomandam. Pentru mai multe informatii despre fiecare carte in parte puteti folosi Google, cu siguranta veti gasi recenzii sau articole care sa va dea mai multe amanunte. Vezi aici toate recomandarile din lista Anutei. Spor la citit!

1. “Legenda” de Marie Lu

legendaCumpara cartea cu reducere

Lumea s-a schimbat definitiv. Statele Unite s-au scindat; partea de vest este ocupată acum de Republică, o națiune mereu pe picior de război cu vecinii săi. June și Day sunt doi adolescenți care vin din medii radical diferite. Născută într-o familie republicană bogată, June se pregătește pentru o carieră de succes în armată. O imensă conspirație face ca destinul ei să se intersecteze cu acela al lui Day, cel mai căutat infractor din Republică. Trădări, torturi, asasinate – orice devine permis pentru ca tinerii să nu poată ajunge la sursa tuturor minciunilor.


2. “Trans Galactica” de Philip Reeve

transgalacticaÎntr-un viitor în care oamenii au colonizat galaxia, călătoriile de la o planetă la alta se fac printr-o rețea de portaluri care nu pot fi traversate decât de niște trenuri speciale. Înzestrate cu inteligență artificială, trenurile sunt mai mult decât niște vehicule: au vise și preocupări, uneori chiar și probleme de temperament. Deși deplasările de la un sistem solar la altul au devenit de mult banale, pentru cei cu microbul călătoriilor transgalactice, ele și-au păstrat farmecul. Printre aceștia se numără și Zen Starling, un puști care nu pierde nicio ocazie de a mai șterpeli câte ceva în voiajurile sale. Dar când misteriosul Raven îi încredințează o misiune periculoasă, Zen își va vedea dibăcia pusă la încercare.


3. “Cuibul” de Kenneth Oppel

cuibulOrice faptă, bună sau rea, are consecinte. Pe care, adesea, le putem anticipa, ştiind cum să ne păzim de ele şi unde să găsim sprijin când am greşit. Poate însă un simplu cuvânt, o promisiune rostită în vis, să schimbe realitatea? Lumea văzută de Steve este plină de pericole, de microbi, de spaime. Vrând să-şi salveze fratele, el caută ajutor în cel mai nepotrivit loc. Tot ce trebuie să facă este să zică „da“. Însă acesta nu este doar un cuvânt puternic, ci şi foarte periculos. Odată spus, mai poate fi luat înapoi?


4. “Theodora Tenpenny si tabloul pierdut” de Laura Marx Fitzgerald

theodora-tenpennyCumpara cartea cu reducere

Înainte să își dea ultima suflare, bunicul Jack îi încredințează Theodorei un secret: în atelierul său de pictură este ascunsă o comoară. Când varsă din greșeală dizolvant peste unul dintre tablouri, Theo crede că a și găsit-o. Dar misterul nu face decât să se adâncească. Fiindcă sub primul strat de vopsea se ascunde ceea ce pare a fi o capodoperă renascentistă. Să fie oare autentică? Și dacă da, atunci de ce se afla în atelierul bunicului Jack? Într-un periplu care o poartă de la bibliotecă la biserică și de la muzeu la căruciorul vânzătorului de nuci, Theodora va descoperi nu doar adevărul despre tablou, ci și ce înseamnă să ai prieteni de nădejde.


5. “Tiger Lily” de Jodi Lynn Anderson

tiger-lilyCumpara cartea cu reducere

Înainte ca Peter să fie al lui Wendy, el a fost al fetei cu pană de corb…
Inima lui Tiger Lily nu seamănă cu inima altor fete de cincisprezece ani: ascunsă și neîmblânzită, pare croită pe măsura primejdiilor care pândesc la tot pasul în Țara de Nicăieri. Întâlnirea cu Peter Pan face să se nască însă în sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci și o vulnerabilitate nebănuită. Iar când pe insulă sosește Wendy, fermecătoare și gingașă, Tiger Lily va afla cât de departe este dispusă să meargă pentru a-l păstra pe Peter lângă ea.


6. “Inima de samurai” de Margi Preus

inima-de-samuraiCumpara cartea cu reducere

La mijlocul secolului al XIX-lea, Manjiro, un băiat japonez, este prins de furtună și salvat de niște mateloți americani. Cum Japonia nu îi primește înapoi pe cei odată plecați de pe teritoriul ei, Manjiro se vede nevoit să rămână pe vasul american. Dintr-un biet pescar, el se transformă într-un marinar curajos, alăturându-se vânătorilor de balene. Își măsoară forțele cu stihiile naturii, ia parte la goana după aur din California și devine cunoscut ca primul japonez care a pus piciorul în America.

Dar adevărata provocare a vieții sale va fi alta: navigând între două lumi despărțite de prejudecăți mai adânci decât oceanul, va reuși el să întindă o punte între America și Japonia?


7. “Pilotand in ploaie” de Garth Stein

pilotand-in-ploaieEnzo este un câine special. Fan înflăcărat al curselor de mașini, el știe o groază de lucruri despre Formula 1, pilotul lui preferat fiind Ayrton Senna. Cunoaște ca nimeni altul natura umană, despre care are o groază de teorii. Și continuă să învețe despre noi. Pentru că este sigur că va renaște ca om – așa cum a aflat dintr-un documentar despre credințele mongolilor – și trebuie să fie pregătit. Până atunci însă, alături de stăpânul său, Denny, Enzo are de parcurs un circuit plin de turnante periculoase: viața însăși.


8. “Alfred si Agatha. Cele zece pasari ale batranei doamne Elster” de Ana Campoy

alfred-si-agathaCumpara cartea cu reducere

Alfred Hitchcock și Agatha Christie fac echipă și rezolvă cele mai enigmatice cazuri.
Alfred nu și-ar fi imaginat niciodată întâmplările extraordinare prin care trece acum. Alături de Agatha și de cățelușa acesteia, Morritos Jones, el cercetează dispariția celor zece bijuterii ale bătrânei doamne Elster, figurine prețioase în formă de pasăre. Atunci când dispare și proprietara giuvaierelor, copiii au nevoie de tot flerul lor de detectivi pentru a rezolva misterul. Nicicând nu s-ar fi gândit Alfred că va ajunge să se dea cu tiroliana, că se va furișa într-un conac în toiul nopții sau că va fi atacat de niște înspăimântătoare păsări hămesite. Aventurile îi vor aduce însă prieteni de nădejde.
Alfred Hitchcock și Agatha Christie fac echipă și rezolvă cele mai enigmatice cazuri.


9. “Micul faraon si scarabeul de aur” de Tosca Menten

micul-faraonCumpara cartea cu reducere

Imaginează-ți că locuiești în cel mai plictisitor sat din lume și viața ta este cum nu se poate mai banală. Până într-o zi, când intri în camera ta, simți un miros ciudat, te uiți în jur și vezi… o mumie la tine în pat. Tragi o sperietură zdravănă. După aceea, închizi ochii, numeri până la zece și speri să dispară. Dar nu, arătarea tot acolo este! Ce-i de făcut? Așa începe prietenia bizară dintre Goos și mumia trezită la viață a unui băiețel din Egiptul antic. Și, odată cu ea, o serie de aventuri incredibile.


10. “Formidabilul Freak” de Rodman Philbrick

formidabilul-freakCumpara cartea cu reducere

Maxwell si Kevin nu seama cu ceilalti copii de treisprezece ani. Si nici unul cu celalalt. Ei sunt forta bruta si geniul, iar impreuna raspandesc magie. Uneori se intorc in vremurile legendarului rege Arthur si se lupa cu balauri, alteori viseaza robotii viitorului, cautand sa afle ce a mai ramas de inventat.

Si tot impreuna, vor depasi teribilele incercari din lumea reala. Un adevarat Don Quijote al copilariei, Formidabilul Freak este cea mai frumoasa poveste despre puterea imaginatiei, a sperantei si a prieteniei.


 

Anuta Stanculeanu
Total
7
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

2 cărți de colorat pentru iubitorii cărților Harry Potter

Next Article
Robert D Kaplan

Robert D. Kaplan in dialog cu Vladimir Tismaneanu la Ateneul Roman

Related Posts

Total
7
Share