fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Anutei: Zece carti de citit dupa o despartire

O despartire nu este deloc usoara iar pentru un cititor impatimit nu exista prieten mai bun decat o carte. Tocmai din acest motiv am ales sa fac o lista cu carti bune de citit dupa o despartire. Va astept cu impresii despre carti daca au fost pe gustul vostru.

Descrierile cartilor apartin editurilor si librariilor online pe care le recomandam. Pentru mai multe informatii despre fiecare carte in parte puteti folosi Google, cu siguranta veti gasi recenzii sau articole care sa va dea mai multe amanunte. Vezi aici toate recomandarile din lista Anutei. Spor la citit!

1. “Ea si El. Biografia unei relatii” de Aurora Liiceanu

Cumpara cartea cu reducere

Ea e o femeie trecuta de prima tinerete. El e un barbat care a lasat la rindul lui in spate anii tineretii, casatorit, cu copii. La prima vedere, nimic nu anunta dragostea plina de pasiune care ii va lega mai bine de zece ani. La capatul acestor ani insa El o paraseste pe Ea, pentru a se intoarce la sotia lui. Aurora Liiceanu analizeaza relatia celor doi, incercind sa explice ce s-a intimplat cu fiecare. Daca Ea isi spune direct povestea, El este prezent doar prin scrisorile trimise – scrisori lungi, aproape pagini de jurnal –, care dezvaluie ce facea, ce simtea si ce gindea cind era singur sau cu Ea. Autoarea reconstituie astfel lumea lui ca sa inteleaga lumea ei, iar Ea va putea limpezi ceva din multiplele ei euri, in timp ce El va fi folosit, amintit, discutat. Fara sa stie.


2. “Pana cand ma voi vindeca de tine” de Corina Ozon

Cumpara cartea cu reducere

„Oare de ce, atunci cand ne regasim, suntem napaditi de regrete!? Cum este posibil sa ne intalnim sufletul pereche, sa-l lasam apoi sa plece-n lume!? Oare chiar suntem condamnati la eterna reintoarcere, la Uroboros!? Intrebari clocotitoare de viata, un volum al regasirii de sine intr-o lume a adaptarii dificile, a ritmului tot mai alert, in care reperele se estompeaza. Iubirea si suferinta par a fi una si aceeasi stare traita, dar mai ales simtita. Corina Ozon scrie despre oglinzile din noi, despre alegeri dificile si fugi, la capatul carora de multe ori ne asteapta fericirea imbratisarii calde.“ – Cristian Munteanu, psiholog

„Cuvintele Corinei Ozon nu iarta. Apasa, din nou si din nou, acolo unde avem oricare dintre noi miezul sufletului, si te obliga sa traiesti fiecare pas alaturi de amintirile si de starile care ne sunt cele mai proprii, dar pe care de multe ori incercam sa le ignoram pentru a ne apara si pentru a putea merge mai departe. Asta reuseste Corina Ozon: sa fie langa tine cu dulcele si cu amarul, cu clipele de fericire si de adanca tristete, cu inceputul si cu sfarsitul. In definitiv, povesteste insasi Viata.“ – Alexandru Voicescu, scriitor


3. “Rosteste-i numele” de Francisco Goldman

despartireCumpara cartea cu reducere

O poveste despre fete si femei, dragoste si casatorie si, mai ales, despre rani care se pot vindeca, atunci cand nimeni nu mai crede.

In anul 2007, Aura Estrada, tanara sotie a prozatorului american Francisco Goldman, are un accident fatal in Mexic, pe cand practica o forma extrema de surfing. Familia victimei il invinuieste pe sotul coplesit de durere si bantuit si el de gandul mortii. Acesta se hotaraste sa o reinvie pe Aura prin scris: relateaza viata ei, povestea lor de iubire, dar si tragicul sfarsit.

In anul 2011, Francisco Goldman publica Rosteste-i numele, o reconstituire detaliata pana la obsesie a vietii si mortii Aurei Estrada. Pentru a o scrie, autorul s-a documentat cativa ani, in care a adunat orice farama de informatie posibila despre cea pe care a pierdut-o, de la copilaria petrecuta in Mexico City, pana la ultima ei zi. Volumul, marcat inca de la inceput de drama din final, contine totusi numeroase momente luminoase sau pasaje umoristice, ce detensioneaza atmosfera. Este portretul viu, plin de pasiune, al unei povesti de iubire exemplare.


4. “Aleph” de Paulo Coelho

Cumpara cartea cu reducere

In cel mai personal roman al sau de pana acum, Paulo Coelho ne invita Intr-o curajoasa si insolita calatorie catre descoperirea de sine. La fel ca protagonistul celebrului sau roman Alchimistul,Paulo trece printr-o profunda criza sufleteasca. Pentru a gasi o cale spre renastere si imbogatire spirituala, hotaraste sa aleaga un nou inceput, calatorind, cunoscand oameni si descoperind locuri.

In acest periplu, menit sa-i redea energia si pasiunea pierdute, Paulo poposeste mai intai In Africa, apoi in Europa, ajungand in Asia cu Transsiberianul. Intalnirea cu Hilal este insa cu totul neasteptata. Tanara violonista este de fapt femeia pe care, cu cinci veacuri in urma, a iubit-o, dar a tradat-o, gest care ii intuneca existenta prezenta si il impiedica sa fie fericit. Alaturi de ea, Paulo va incepe o calatorie mistica in spatiu si timp, descoperind calea catre dragoste, catre iertare si catre curajul de a depasi incercarile inevitabile ale vietii.

Aleph ne indeamna sa ne privim cu alti ochi trecerea noastra prin aceasta lume: am ajuns acolo unde vrem sa fim? Facem intr-adevar ce ne dorim?
Schimba-ti viata! Rescrie-ti destinul!
Unele carti se citesc. Aleph se traieste.


5. “Suferinta” de Hande Altayli

Cumpara cartea cu reducere

Cum se vede Turcia moderna prin ochii unei femei, ce resurse ai la indemana atunci cand viata te ia prin surprindere, cum te imparti intre propria suferinta si nevoia de tine a celorlalti? Cum sa impachetezi stafiile propriului trecut si sa te gandesti la viitorul ce-ti sta inainte? Sunt intrebari la care raspunde cartea lui Hande Altayli.

Dupa ce urmarise copilaria eroinei Asli in romanul de debut, Hande Altayli continua povestea, vorbind despre un an din viata lui Alsli dupa ce trece printr-un divort si e nevoita sa-si infrunte traumele. O carte care te invata unde incepe si unde se termina suferinta.


6. “Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt

Cumpara cartea cu reducere

Dragostea este oare un sentiment declansat de un proces chimic, sau este pur si simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Exista o metoda infailibila pentru a starni pasiunea, un elixir precum cel care i-a unit odinioara pe Tristan si Isolda? Sau cei care se indragostesc asculta doar de propria libertate?
Fosti iubiti, Adam si Louise traiesc la mii de kilometri departare unul de celalalt, el la Paris, ea in Montréal. Corespondand pe e-mail, cei doi isi evoca trecutul comun, ranile inca neinchise, momentele de bucurie, dar si noile relatii. Ceea ce-i apropie insa a doua oara este prietenia, construita de comun acord si insotita de o provocare: ar putea sa-si reinvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

Eric-Emmanuel Schmitt, observator minutios si lucid al capriciilor inimii, reuseste sa transpuna in acest roman epistolar, cu fine si surprinzatoare nuante, parcursul plin de capcane al unei legaturi amoroase tipice pentru vremurile noastre.

„In Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distinctia dintre dorinta si sentiment. Cred ca, in privinta iubirii, problema consta in faptul ca denumim cu acelasi cuvant doua teritorii diferite: cel al dorintei si cel al sentimentului. La granita dintre ele, atunci cand incercam sa impacam atractia fizica si dragostea, se nasc marile noastre povesti, nu intotdeauna fericite.“ – Eric-Emmanuel Schimtt


7. “Cum m-am vindecat de nefericire” de Gigi Ghinea

Cumpara cartea cu reducere

O carte care nu spune cititorilor cum sa isi schimbe viata, ci le ofera instrumentele necesare luarii propriilor decizii pentru o viata mai buna. Prin puterea exemplului personal, autoarea insufla curaj si inspiratie celor care parcurg paginile volumului Cum m-am vindecat nefericire; fie ca este vorba despre ideea crearii celor doua caiete – unul in care sa noteze in fiecare zi evenimentele pozitive si unul in care sa scrie despre problemele intalnite –, fie ca este vorba despre impartasirea propriei experiente a drumului spre fericire, Gigi Ghinea se apropie de cititor si ii demonstreaza acestuia ca puterea de schimbare si puterea de a fi fericit se afla in mainile sale.

„Decizia de a te vindeca e adeseori luata de unul singur, insa nimeni nu trebuie sa se vindece singur, in cele din urma. Vindecarea este mult mai profunda atunci cand esti martorul vindecarii altora. Atunci cand isi privesc durerea in fata, oamenii se simt egali. Atunci cand durerea este recunoscuta, oamenii invata sa spuna adevarul despre experienta lor.“ – Gigi Ghinea


8. “Mananca, roaga-te, iubeste” de Elizabeth Gilbert

Cumpara cartea cu reducere

La 30 si ceva de ani, Liz Gilbert are tot ce-si poate dori o femeie ambitioasa. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala… Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In Italia, gusta „la dolce vita” si deliciile ei culinare, punand „cele mai fericite” 12 kilograme din viata. In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 3 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala. In Indonezia, incearca sa-si reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire si isi gaseste marea dragoste. Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.


9. “Tentatii” de Corina Ozon

Lista AnuteiCumpara cartea cu reducere

„Am citit cartea intr-o singura noapte, fara s-o mai las din mana. M-am revazut in franturi, in fiecare capitol din viata femeii care a trait dupa «cum se cade». Isi traia viata ca la carte, dar filele cartii ei erau goale, iar capitolele se repetau. Fiecare dintre noi se va regasi in aceasta poveste, numai ca nu stiu cati vom avea curajul sa recunoastem ca avem temeri, regrete, vise neindeplinite si o dorinta secreta de a o lua de la inceput. De a face o schimbare. Aceasta carte m-a rascolit, m-a facut sa plang, m-a trimis sa ma uit la reflexia mea in oglinda si m-a determinat sa-mi placa ceea ce vad in ea.

Scriitoarea Corina Ozon patrunde adanc in subconstientul uman si scoate la iveala ceea ce noi nu vrem sa recunoastem: «Esti captiv intr-o lume sigura, in care sentimentele se asaza in straturi, pana formeaza perna pe care dormi (…) Pana la urma, important este ca macar sa incerci sa intri in vis, oricat de tarziu ai crede ca este (…) Fericirea este un act de curaj».” – DANA SAVUICA


10. “Miercuri, respiram” de Ioana Chicet Macoveiciuc

Cumpara cartea cu reducere

Pentru sase tinere, se apropie Ziua Z. O asteapta de mult, o viseaza, toate sperantele si temerile lor se indreapta in aceeasi directie. Dar sunt departe de a fi pregatite! Se inscriu, deci, la un ultim si intens antrenament. Primesc munitie adecvata, echipament specializat, o instructoare pe masura si numaratoarea inversa incepe. Numai ca acolo, in casa aproape conspirativa in care se intalnesc in fiecare miercuri, nu are loc vreo competitie, dimpotriva, intre ele se infiripa o prietenie asa cum se intampla numai in momentele de cumpana ale vietii.

Toate problemele si secretele celor sase viitoare mame ies la iveala si se complica si mai mult pe ultima suta de metri. Dar dupa crizele de ras sau de plans impreuna, cele sase noi prietene incearca din rasputeri sa se ajute intre ele. Ramane de vazut daca si cum vor rezolva milioanele de incurcaturi la timp pentru a ajunge cu bine la destinatia finala: Maternitatea. Miercuri, respiram este un roman palpitant si realist in acelasi timp, cu personaje memorabile si intamplari ca-n viata, scris azi si aici, pentru cititoarele de azi si de aici.


Anuta Stanculeanu
Total
311
Shares
2 comments
  1. Super-interesanta lista de anul trecut! As completa cu cateva titluri din acestt an, pentru a avea o baza de referinta mai puternica si pentru a avea la dispozitie si mai multe carti de citit precum: Spioana, Fata din tren, Inainte sa te cunosc, De vorba cu Emma, Fluturi (vol. 3), Sub aceeasi stea – autorii se cunosc sau pot fi usor de gasit, nu cred ca se pot face confuzii aici :-) . Multumesc si astept noi articole cel putin la fel de interesante!

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Top vânzări Editura Litera

Top vânzări Editura Litera 2016

Next Article
Crăciunul cititorilor

Crăciunul cititorilor: 50% reducere la bestsellerurile și noutățile Editurii ALL

Related Posts

Total
311
Share