A venit vara si mie una imi miroase a vacanta. Si o vacanta nu e perfecta daca nu ai si o carte cu tine. Corect? Acestea fiind spuse eu mi-am facut lista cu carti de luat in vacanta, carti care imi vor asigura buna dispozitie si momente unice de relaxare.
Descrierile cartilor de mai jos apartin librariilor online pe care le recomandam. Pentru mai multe informatii despre fiecare carte in parte puteti folosi Google, cu siguranta veti gasi recenzii sau articole care sa va dea mai multe amanunte. Spor la citit!
1. “Mananca, roaga-te, iubeste” de Elizabeth Gilbert
Carte publicata in 2008 la Humanitas
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Memorii. Jurnale
- Traducator: Alexandra Ghita
- Tip coperta: Brosata
- Format: 145×205
- Numar pagini: 360
- ISBN: 978-973-50-2062-0
Cartea a aparut la editura Humanitas in colectia Memorii. Jurnale. La 30 si ceva de ani, Liz Gilbert are tot ce-si poate dori o femeie ambitioasa. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala… Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In Italia, gusta „la dolce vita” si deliciile ei culinare, punand „cele mai fericite” 12 kilograme din viata. In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 3 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala. In Indonezia, incearca sa-si reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire si isi gaseste marea dragoste. Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.
2. “Viata de poveste a lui A.J. Fikry” de Gabrielle Zevin
Carte publicata in 2015 la Nemira
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Babel
- Traducator: Ioana Socolescu
- Tip coperta: Brosata
- Format: 120×220
- Numar pagini: 280
- ISBN: 978-606-758-188-1
„Citim ca sa ne asiguram ca nu suntem singuri. Citim pentru ca suntem singuri. Citim si nu mai suntem singuri. Nu suntem singuri.“ Viata lui A.J. Fikry nu e deloc asa cum si-o imaginase. Sotia sa a murit, libraria lui are cele mai proaste vanzari din istorie, iar acum a ramas si fara cel mai de pret obiect din lume, o editie rara a poemelor lui Edgar Allan Poe. Incet, dar sigur, se izoleaza de ceilalti locuitori ai Insulei Alice si nici macar cartile nu-i mai aduc bucuria de altadata. Asta pana cand un pachet misterios apare intr-o seara in librarie. Viata lui A.J. Fikry se schimba complet din clipa aceea.
Pe cat de surprinzatoare, pe atat de emotionanta, Viata de poveste a lui A.J. Fikry ne vorbeste despre schimbarile dureroase prin care trecem cu totii, dar mai ales despre sansele pe care viata ni le scoate in cale. Un roman ca o scrisoare de dragoste pentru cartile si librarii care ne schimba viata prin povestile pe care ni le spun. „Niciun om nu e o insula; fiecare carte e o lume.“
3. “Un an in provence” de Peter Mayle
Carte publicata in 2013 la RAO
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Carte de buzunar
- Traducator: Andreea Popescu
- Tip coperta: Brosata
- Numar pagini: 256
- ISBN: 978-606-609-490-0
Mai intai a fost visul unei vacante in Provence, apoi… casa pe masura acestui vis. Mutarea in acel loc de la poalele muntilor Luberon, undeva intre Aix si Avignon, a insemnat inceputul unei vieti noi, minunate si pline de surprize. Caci, britanic fiind, nimic nu-i mai normal decat sa te visezi meridional, sa scapi de ceturisi fierturi grele pentru a te praji la soare si a savura rafinamentul bucatariei frantuzesti. „Un an in Provence“ incepe la o masa de pranz, iar la sfarsitul lui, personajele acestei carti au supravietuit rafalelor Mistralului, curiozitatii localnicilor, invaziilor repetate ale unor mesteri si musafiri, dar si numeroaselor ocazii in care s-a mancat si s-a baut mult si memorabil.
4. “Mesagerul” de Markus Zusak
Carte publicata in 2015 la RAO
- Cumpara cartea cu reducere
- Tip coperta: Brosata
- Numar pagini: 400
Faceti cunostinta cu Ed Kennedy – sofer de taxi, jucator prost de carti si nepriceput la sex. Locuieste intr-o cocioaba, imparte cafeaua cu cainele sau, Portarul, si e ingrozitor de indragostit de Audrey. Viata lui este marcata de o rutina pasnica si de incompetent – asta pana cand nimereste din greseala in plin jaf bancar. Atunci apare si sansa lui. Atunci Ed devine mesagerul. Alege sa se implice, isi face traseul prin oras, ajutand sau ranind (cand e cazul) pana cand mai ramane o singura intrebare. Cine se afla in spatele misiunii lui Ed?
5. “Madame Mallory si micul bucatar indian” de Richard C. Morais
Carte publicata in 2014 la Humanitas Fiction
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Raftul Denisei
- Tip coperta: Brosata
- Format: 130×200
- Numar pagini: 288
- ISBN: 978-973-689-760-3
Crescut in atmosfera imbibata de arome exotice a restaurantului familial din Mumbai, apartinand bunicului sau, Hassan Haji porneste, dupa moartea mamei lui, impreuna cu restul familiei, intr-o calatorie prin lume, stabilindu-se in cele din urma intr-un orasel din Alpii Francezi, Lumière. Aici isi vor deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivistul relais al lui Madame Mallory, Le Saule Pleureur. Dar, la scurt timp dupa ce Madame Mallory declanseaza un adevarat razboi gastronomic, in care isi antreneaza vecinii, Hassan isi descopera pasiunea pentru haute cuisine europeana, devenind, printr-un complex de imprejurari nu tocmai placut, discipolul celebrei chef. Treptat, trecand prin mai multe aventuri si cunoscand in sfarsit si dragostea adevarata, Hassan va deveni un chef parizian foarte apreciat. O poveste despre puterea destinului, despre pasiune si talent, alerta, amuzanta si sensibila, plina de culoarea si miresmele bucatariei indiene si de rafinamentul gastronomiei frantuzesti.
6. “Gradina uitata” de Kate Morton
Produs publicat in 2013 la Humanitas Fiction
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Raftul Denisei
- Traducator: Sinziana Dragos
- Tip coperta: Brosata
- Format: 130×200
- Numar pagini: 480
- ISBN: 978-973-689-667-5
Gradina uitata, cel de-al doilea roman al lui Kate Morton, egaleaza succesul international al cartii sale de debut, Casa de la Riverton, devenind, in 2008, mai intai bestseller in Australia, apoi bestseller Sunday Times in Marea Britanie si bestseller New York Times in SUA. In anul 2009 a fost recompensat cu General Fiction Book of the Year, in cadrul Australian Book Industry Awards (ABIA). Romanele lui Kate Morton sunt publicate in peste treizeci si cinci de tari.
In ajunul Primului Razboi Mondial o fetita este gasita la bordul unui vas cu destinatia Australia. O femeie misterioasa, supranumita Autoarea, ar fi trebuit sa o aiba in grija, dar aceasta a disparut fara urma. In noaptea in care implineste douazeci si unu de ani, Nell O’Connor afla un secret care ii va marca destinul. Peste cateva zeci de ani, ea porneste in cautarea adevaratei sale identitati, intr-o calatorie avand drept punct final un conac ciudat, despre care se crede ca ar fi bantuit, Blackhurst, candva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet. La moartea lui Nell, nepoata ei, Cassandra, intra in posesia unei mosteniri neasteptate. Conacul Blackhurst si gradina sa uitata dezvaluie treptat secretele familiei Mountrachet, dand la iveala legatura dintre cele trei femei, apartinand unor generatii diferite, ale caror destine exceptionale se continua unul pe celalalt.
7. “Sub luna de sofran” de Nicole C. Vosseler
Produs publicat in 2015 la RAO
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Biblioteca RAO
- Tip coperta: Brosata
- Numar pagini: 576
Oxford, 1853. Maya Greenwood asculta fascinata povestile unui oaspete neobisnuit: Ralph Garrett, ofiter al armatei britanice in India. Cand acesta incepe sa o curteze, tanara femeie isi da seama ca o va astepta in curand o viata aventuroasa in strainatate. Familia ei se opune acestei legaturi asa ca Maya fuge cu Ralph. Cand el este trimis in Arabia, Maya cade in mainie beduinilor. Acolo va intelege ce inseamna adevaratul Orient – si trebuie sa admita ca seful razboinicilor desertului, charismaticul Rashad al-Shaheen, i-a cucerit inima..
8. “Memoriile unei gheise” de Arthur Golden
Carte publicata in 2014 la Humanitas Fiction
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Raftul Denisei
- Tip coperta: Brosata
- Format: 130×200
- Numar pagini: 504
Bestseller international, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste 4 milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi. Ecranizarea romanului poarta semnatura regizorului Rob Marshall si a primit in 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar si 3 premii Bafta.
Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti. Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.
9. “Secolul norilor” de Philippe Forest
Carte publicata in 2015 la Nemira
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Babel
- Traducator: Georgeta Cristian
- Tip coperta: Brosata
- Format: 130×200
- Numar pagini: 472
- ISBN: 978-606-579-496-2
De la inaltime viata se vede altfel. La alte dimensiuni. In alte culori si forme. Poveste despre tragediile unei familii, despre razboi si pace, despre copilarie si trecerea spre maturitate, Secolul norilor isi poarta cititorii la inaltime, invitandu-i sa priveasca de acolo un secol agitat ca un zbor cu turbulente.
Istoria unui pilot care lupta in razboi se reface din amintirile fiului, care ii rescrie destinul. Iar aviatia, pasiunea lui, dar si pasiunea nebuna a secolului XX, are doua fete. Emanciparea pe care o aduce se plateste cu vieti omenesti
10. “Din inima Africii” de Karen Blixen
Carte publicata in 2015 la Humanitas Fiction
- Cumpara cartea cu reducere
- Colectia Raftul Denisei
- Traducator: Gabriel Gafita
- Tip coperta: Brosata
- Format: 130×200
- Numar pagini: 344
- ISBN: 978-973-689-900-3
„Am avut o ferma in Africa, la poalele colinelor Ngong… Copacii aveau un frunzis delicat si usor, a carui alcatuire arata diferit de cea a copacilor europeni; el nu crestea in arcuri sau cupole, ci in straturi orizontale, iar aceasta forma le dadea copacilor inalti si solitari aspectul unor palmieri sau aerul eroic si romantic al unor corabii construite cu toata velatura, avand panzele stranse, iar marginilor padurii o stranie aparenta, de parca intreaga padure ar fi vibrat. Pe pajistile marilor campii se intindeau, incalcite si golase, tufele de maracini, iar iarba mirosea iute, a cimbru si a mirt; pe alocuri mirosul era atat de tare, incat narile te usturau. Toate florile pe care le-ntalneai pe campuri sau rasarind pe plantele taratoare si lianele din padurea virgina erau marunte ca florile ce cresc prin vai – numai la inceputul lungului sezon de ploi rasareau pe campuri niste crini inalti, masivi, puternic mirositori. Privelistile erau infinit de largi. Tot ce vedeai cu ochii respire maretie, libertate si o noblete fara egal.“
Proprietara a unei plantatii de cafea din Kenya care isi traieste apogeul si apoi cunoaste falimentul, Karen Blixen alcatuieste un intins mozaic afectiv unde privitorul descopera experiente la limita, episoade marcante, meandrele povestii sale de iubire cu Denys Finch-Hatton, portrete de prieteni sau servitori, descrieri de naturalist impatimit si de vanator iscusit, patanii exotice si nenumarate obiceiuri si ritualuri africane.