fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lista Dianei: 6 cărți care îți vor schimba modul în care gândești

Pe mine cărțile enumerate mai jos, m-au ajutat să văd lumea cu alți ochi, mi-au schimbat viziunea asupra modului în care funcționăm ca ființe umane și asupra a ceea ce trebuie făcut pentru a evita boli precum Alzheimer, cardiovasculare, ulcer, chiar și cancerul.

De altfel, mulți dintre noi nu ne dăm seama de modalitățile subtile prin care suntem influențați sau de ce am putea face pentru a fi mai satisfăcuți în relația de cuplu. Nu admit că aceste cărți conțin adevăruri universal valabile pentru fiecare dintre noi, însă conțin studii de ultimă oră care pe mine m-au făcut să pierd multe nopți pentru a le afla rezultatele.

Sunt curioasă dacă și voi sunteți dornici să vă cunoașteți mai bine și să deveniți conștienți de anumite pattern-uri de comportament ce stau ascunse în fiecare dintre noi.


Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman, de Nicholas Carr

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

”Cândva prin 2007, un şarpe de îndoială s-a strecurat târâş în info-paradisul meu. Am început să bag de seamă că internetul exercita asupra mea o influenţă mult mai puternică şi mai complexă decât o făcuse vreodată vechiul meu PC. Nu era doar faptul că stăteam atât de mult timp cu ochii ațintiți la un monitor. Nu era doar faptul că atât de multe dintre obiceiurile şi rutinele mele se schimbau pe măsură ce deveneam tot mai deprins cu, şi tot mai dependent de, site-urile şi serviciile de pe net. Chiar felul în care funcţiona creierul meu părea să se schimbe.          

Atunci a început să mă preocupe incapacitatea mea de-a da atenţie unui lucru mai mult de câteva minute. La început am socotit că problema era un simptom de atrofiere a minţii la vârsta mijlocie. Însă creierul meu, mi-am dat seama, nu doar o lua razna. Era flămând. Cerea să fie hrănit aşa cum îl hrănea internetul – şi cu cât înghiţea mai multă hrană, cu atât foamea sporea. Chiar şi atunci când nu eram lângă un computer, tânjeam să-mi verific mailul, să dau clic pe diverse linkuri, să fac ceva googling. Voiam să fiu conectat.” Nicholas Carr


Totul despre psihologia persuasiunii – amplifică-ți puterea de convingere și învață să tea peri de manipulare, de Robert B. Cialdini

Psihologia persuasiunii și-a căpătat locul de cea mai importantă carte publicată vreodată despre acest subiect datorită valorii practice a informațiilor oferite. În cuprinsul ei, distinsul psiholog Robert B. Cialdini, doctor în filosofie, explică de ce unii oameni sunt remarcabili de convingători și cum putem să-i convingem cu propriile noastre arme.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Libris.

Veți afla cele șase secrete psihologice care se află în spatele impulsului nostru puternic de a ne supune, cum pot fi ele folosite de persoane iscusite fără a fi detectate, cum să ne apărăm împotriva lor și cum să punem la lucru acele secrete în folosul propriu.

Această carte indispensabilă îți garantează două lucruri: niciodată nu te vei mai simți obligat să spui „da”, când de fapt gândești că ar fi în interesul tău să spui „nu” și cu siguranță vei avea mai multă influență decât ai avut vreodată.        

Doctorul în filozofie Robert B. Cialdini susține cursuri universitare și post-universitare despre persuasiune și influență social la University of North Carolina și Columbia Univeristy. El este în prezent șeful catedrei de psihologie și membru al Consiliului de Conducere al Arizona State University.


Gândire rapidă, gândire lentă, de Daniel Kahneman

Daniel Kahneman ne poartă într-o călătorie inovatoare prin ascunzişurile minţii şi ne explică cele două sisteme care conduc modul nostru de a gândi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv şi emoţional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ şi mai logic.

Cumpără cartea cu reducere de la Cartepedia.

Kahneman prezintă capacităţile extraordinare – şi, deopotrivă, erorile şi biasurile – gândirii rapide şi dezvăluie influenţa omniprezentă a impresiilor intuitive asupra gândurilor şi comportamentelor noastre. Impactul aversiunii faţă de pierdere şi al excesivei încrederi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultăţile previziunii a ceea ce ne va face fericiţi în viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activităţilor noastre, de la jocul la bursa de valori până la planificarea vacanţei următoare – fiecare dintre acestea se pot înţelege numai cunoscând modul în care cele două sisteme ne modelează judecăţile evaluative şi deciziile noastre.        

Cartea ne oferă explicaţii practice şi lămuritoare ale modului în care se iau deciziile atât în afaceri, cât şi în viața de zi cu zi – arătându-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stângăciile mintale care adeseori ne vâră în bucluc. Gândire rapidă, gândire lentă vă va schimba modul în care gândiţi despre gândire.


De ce nu fac zebrele ulcer? Ce este stresul, cum ne îmbolnăvește și cum îl putem controla?, de Robert M. Sapolsky

Ajunsă acum la cea de-a treia ediție, cartea de mare succes a lui Robert M. Sapolsky De ce nu fac zebrele ulcer?, tipărită în peste 225 000 de exemplare, prezintă noi capitole despre modul în care stresul afectează somnul și dependența, precum și idei penetrante privind anxietatea, tulburările de personalitate și impactul spiritualității asupra formelor de management al stresului.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

După cum explică Sapolsky, cei mai mulți dintre noi rămânem treji în timpul nopții, nu din cauză că ne frământă răspunsul la întrebarea dacă avem lepră sau malarie. În schimb, bolile de care ne temem – și cele de care suferim în prezent – sunt boli provocate de acumularea lentă a unor vătămări, precum bolile de inimă și cancerul.


Tratat de mângâieri, de Dr. Gerard Leleu

Care sunt diferențele erotice dintre bărbați și femei? Cum să evităm capacana rutinei? Cum să depășim blocajele? Ce înseamnă mângâierea interioară?

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Cartepedia.

Dr. Leleu ne răspunde printr-o lucrare de referință din domeniul senzualității. Plecând de la piele, cel mai generos organ senzitiv al nostru, vom descoperi geografia senzuală a celuilalt, sondându-i zonele senzibile din intimitatea sa cea mai profundă.

Mângâierile pot oferi plăceri infinite fiind minunate expresii ale artei de a iubi. Invitându-ne să învățăm această artă (aflăm, de pildă, că există 28 de tipuri diferite de a săruta și 37 de moduri de a mângâia), dr. Leleu ne oferă un adevărat manual al tandreței: după ce-l veți parcurge, veți fi partenerul ideal!         

Tratat de mângâieri este un ghid complet care vă ajută să vă (re)descoperiți propriul trup, precum și pe cel al partenerului. Atingerea pielii este o etapă delicată și importantă a comunicării amoroase, care nu trebuie neglijată. De aceea, dr. Gérard Leleu ne oferă „cheia” pentru o sexualitate debordantă.


Până să-ți dai seama – motivele inconștiente pentru care facem ceea ce facem, de John Bargh

John Bargh, cel mai important expert mondial în domeniul minții inconștiente, prezintă o carte revoluționară, elaborată pe parcursul a 20 de ani, care ne oferă o înțelegere cu totul nouă a proceselor mentale ascunse care ne influențează comportamentul de zi cu zi și ne transformă profund înțelegerea despre noi înșine.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Libris.

Spunând anecdote personale cu un entuziasm molipsitor și făcând dezvăluiri surprinzătoare și încântătoare, John Bargh îl poartă pe cititor prin laboratoarele sale de la New York University și Yale, unde el și colegii săi au descoperit modul în care inconștientul ne ghidează comportamentul, obiectivele și motivațiile în arii precum relațiile cu alte rase, parentingul, afacerile, comportamentul de consum și dependența. El ne dezvăluie ceea ce știe acum știința despre influența omniprezentă a minții inconștiente asupra persoanelor cu care alegem să avem întâlniri romantice sau pe care le votăm, asupra lucrurilor pe care le cumpăram, locurilor în care trăim, rezultatelor pe care le avem la teste și interviurilor de muncă.       

Deoarece inconștientul lucrează în moduri de care nu suntem deloc conștienți, Până să-ți dai seama este plină de revelații surprinzătoare și distractive, precum și de trucuri care te ajută să ții minte lucrurile pe care le ai de făcut, să faci cumpărături într-un mod mai inteligent și să dormi mai bine.

Diana Costea
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Postscript, de Cecelia Ahern. O continuare așteptată

Next Article
Sindromul Stavroghin

Alina Pavelescu publică un nou roman, Sindromul Stavroghin

Related Posts

Total
0
Share