fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lista Dianei: șapte cărți despre influențarea celorlalți

Fie că lucrăm în mediul organizațional, în vânzări sau în relații cu publicul, într-o manieră sau alta interacționăm cu oamenii, fapt pentru care este necesar să primim constant suport “self-help” în a ne îndeplini acest obiectiv cât mai eficient.

Totodată, când suntem puși în fața unui auditoriu și avem de prezentat un discurs, vrem să ne expunem ideile, astfel încât publicul să fie atras de ceea ce avem de comunicat. Prin urmare, arta influențării se învață și prin exercițiu o putem aplica cu succes și ne putem perfecționa în a fi în relație cu ceilalți.

Lista Dianei vă propune astăzi șapte cărți intersante care te ajută să înțelegi cum îi poți influența pe cei din jur în așa fel încât să-ți atingi propriile obiective.


„ȘTIU CE GÂNDEȘTI – cum să folosești cele patru coduri ale limbajului nonverbal ca să intri în mintea celuilalt” de dr. Lillian Glass

Cumpără cartea cu reducere de la Cartepedia sau Elefant.

A ști să citești oamenii – să sesizezi și să interpretezi semnalele pe care le transmit – este un atu în orice domeniu.

Dr. Lillian Glass, expertă în comunicare și limbajul trupului și pionier în domeniul diferențelor de gen în comunicare, ne ajută să dobândim noi abilități în decriptarea limbajului nonverbal. Așa cum a făcut pentru numeroșii săi clienți, ea ne arată pas cu pas cum putem să aflăm adevărul despre cei din jurul nostru descifrând cele patru coduri ale comunicării: codul verbal, codul vocal, codul trupului și codul facial. Prin teste simple și exerciții ușor de realizat, învățăm să interpretăm intențiile celorlalți și să luăm decizii mai bune, dar și să inspirăm încredere, să ne exprimăm părerile sincer și ferm.


“CUM RECUNOȘTI MINCIUNA– tehnici dovedite e detectoare a înșelătoriilor, de înțelegere a caracterelor și de determinare a adevărului” de Pamela Meyer

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Libris.

Oamenii – prieteni, rude, colegi de serviciu, agenți de vânzări ne mint tot timpul. Zi de zi, oră de oră, în mod constant. Nici unul dintre noi nu este imun și cădem cu toții victime. În conformitate cu studiile realizate de cercetători, majoritatea persoanelor au de-a face cu aproape 200 de minciuni zilnic. Acum, putem face ceva pentru a identifica minciunile. Cartea Pamelei Meyer aduce împreuna trei surse – recunoașterea facială, realizarea interviurilor și un studiu de teren cuprinzător într-un corp specializat de informații, realizat pentru a ajuta liderii din lumea afacerilor să detecteze înșelătoria și să obțină informațiile de care au nevoie pentru a-și concretiza cu succes cele mai importante interacțiuni și tranzacții.

Cum recunoști minciuna aduce, pentru prima dată, ani de cunoștinte aflate anterior doar în posesia comunității de informații, în academiile de poliție și în universități în birourile corporațiilor, la ședințele de management, la interviurile pentru angajare, în desfășurarea procedurilor legale și la negocierile de afaceri. Învață secrete de comunicare pe care până acum nu le cunoșteau decât câțiva oameni de știință, specialiști în interogătorii și din serviciile de informații.

Pamela Meyer este fondator și CEO al Simpatico Networks, o companie de frunte în domeniul social networking privat, care deține și operează rețele sociale online. Are un master obținut la Harvard, un master în politici publice de la Claremont Graduate School și este expert autorizat în depistarea fraudelor. Meyer este instruită în tehnicile avansate ale interviului și interogării, în citirea microexpresiilor faciale, în interpretarea limbajului trupului, analiza declarațiilor și în tehnicile de culegere a informațiilor din comportamentul uman.


“MIC TRATAT DE MANIPULARE pentru uzul oamenilor cinstiți” de Robert-Vincent Joule și Jean-Leon Beauvois

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Cartepedia.

Cum poți determina pe cineva să facă ceea ce dorești tu să facă? Răspunsul psihologilor sociali e simplu: nu trebuie nici să ai putere de seducție, nici să fii un geniu al persuasiunii sau să deții o poziție de forță, ci doar să cunoști și să aplici anumite tehnici de manipulare. Vom înțelege aceste tehnici citind povestea plină de umor a doamnei O. Viața ei este o adevărată dramă, deoarece nu e în stare să recunoască și să contracareze încercările de manipulare ale celor cu care intră în contact zi de zi, de la vânzători până la cerșetori.

Situațiile în care doamna O. cade victimă manipulatorilor din jurul ei le permit autorilor să prezinte strategiile cu ajutorul cărora putem obține de la alte persoane lucruri cu care altminteri ele nu ar fi niciodată de acord. Revizuită și completată la această editie cu un capitol despre manipularea de masă folosită în marketing, cartea a fost reeditată de mai multe ori în Franța și tradusă în peste zece limbi.


SPY THE LIE – Foști ofițeri CIA te învață CUM SĂ DETECTEZI ÎNȘELĂTORIILE” de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero, Don Tennant

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Libris

Trei foști ofițeri CIA, autorități internaționale în detectarea disimulării, vă oferă un set de tehnici accesibile pentru a afla dacă vorbitorul din fața voastră spune sau nu adevărul.

Fie că realizați un interviu de angajare sau o anchetă judiciară, fie că vreți să aflați dacă adolescentul vostru a consumat droguri ori dacă partenerul vă înșală, aveți acum la dispoziție un arsenal de întrebări și tehnici de interpretare care și-au dovedit eficiența chiar și în fața celor mai versați spioni și teroriști.

Bazându-se pe analize complexe ale unor anchete de contraspionaj sau ale unor interviuri televizate cu politicieni prefăcuți, cartea vă învață să puneți cele mai percutante întrebări și să identificați minciuna pornind de la semnele ei verbale (ezitări, generalizări, apelul la divinitate) și nonverbale (mutarea centrului de sprijin, acoperirea feței cu palma etc.).

„Arta înșelăciunii este tema principală a acestei carți, care se adresează unui spectru larg de specialiști: psihologi, avocați, judecători, procurori, polițiști, investigatori, oameni de afaceri, oameni de vânzări etc.” – Ion Duvac, fondator al Psychological Profiler Academy.

Philip Houston (creatorul metodei de detectare a înșelătoriei), Michael Floyd (specializat în testarea prin poligraf) și Susan Carnicero (psiholog criminalist) sunt foști membri CIA și cofondatori ai QVerity, companie specializată în traininguri pentru detectarea înșelătoriei și analiza profilurilor psihologice. Don Tennant este jurnalist în domeniul afacerilor și tehnologiei.


“PSIHOLOGIA PERSUASIUNII- Fă-i să gândească… ca tine” de Kevin Hogan

Cumpără cartea cu reducere de la Libris.

Pentru a-i face pe ceilalți să gândească la fel ca dumneavoastră, tehnicile prezentate în această carte sunt indispensabile.

Încadrați-i în tipologia corespunzătoare, identificați-le slăbiciunile și punctele tari și apoi exercitați-vă influența cu toată forța!


“MINCIUNILE ADULȚILOR – Indicii ale înșelătoriei în căsnicie, afaceri și politică” de Paul Ekman

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau Libris.

Minciuna este prezentă în toate relațiile umane, de la cele instituționale la cele private. Unii o consideră ca pe ceva îngrozitor, în timp ce alții, dimpotrivă, o tolerează, atrăgând atenția asupra faptului că, uneori, adevărul poate fi folosit ca armă a cruzimii.

Dacă vă numărați printre aceia care preferă adevărul sau dacă sunteți obligați prin profesie să descoperiți adevărul, cartea de față vă oferă indiciile verbale, dar mai ales nonverbale ale minciunii. Limbajul trupului, intonațiile vocii, expresiile faciale etc.

Sunt prezentate detaliat de autor, specialist in cercetarea emoțiilor și a comunicării nonverbale. Paul Ekman este profesor de psihologie la University of California, San Francisco. De același autor la Editura Trei, De ce mint copiii? Cum pot incuraja parintii sinceritatea.

Pe baza vieții autorului, a fost creat protagonistul râvnitului serial LIE TO ME.


“ARTA DE A CITI GÂNDURILE” de Henrik Fexeus

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant sau eMAG.

Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puțin diferită de ceea ce își imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă această carte, vei afla imediat ce gandește și simte cealaltă persoană și vei putea să-i influențezi gândurile și sentimentele. Cand vei observa expresiile afișate pe fața sa, îi vei descifra emoțiile. Vei putea detecta imediat orice lipsă de onestitate sau minciună.

Vei învăța să fii atent la modul în care ceilalți își folosesc limbajul corpului și vocea atunci când comunică. Folosind același limbaj al corpului și același ton al vocii ca interlocutorul tău, vei obține întotdeauna o comunicare limpede și o înțelegere precisă a lucrurilor pe care dorești să le împărtășești: la o întâlnire romantică, la un interviu pentru angajare sau în familie.

Henrik Fexeus are mai multe formări în comunicare și abilități mentale, NLP și hipnoză. A scris șase cărți care au fost traduse în 20 de limbi. A produs și găzduit un show de succes pentru Televiziunea Suedeza, „Mind Storm”. Organizează și susține conferințe pe tema citirii gândurilor, comunicării nonverbale, limbajului trupului, precum și a tehnicilor de manipulare și influența psihologică în mass-media, publicitate, propagandă.

Diana Costea
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fiica ceasornicarului

Fiica ceasornicarului, de Kate Morton (Editura Humanitas, 2019)

Next Article
WOW Sale

WoW Sale la Elefant: 70 de lei reducere și transport gratuit

Related Posts

Privacy Preference Center

    Total
    0
    Share