fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Silviei: 7 cărți cu arici

A sosit momentul să ne împrietenim cu aricii, să ascultăm povestea medicului veterinar Massimo Vacchetta care datorită Ninnei, o femelă arici de doar 25 de grame, ajunge să își dedice activitatea exclusiv protejării, salvării și îngrijirii aricilor. Apoi vom cunoaște alți arici, la fel de simpatici și vioi la lăsarea întunericului, sau îl vom însoți pe Jefferson, cel care va pleca în aventura vieții lui pentru a-și demonstra nevinovăția. Povestea lui vă va deveni cunoscută doar dacă veți citi romanul polițist plin de umor, cu același nume- Jefferson, de Jean-Claude Mourlevat.

25 de grame de fericire, de Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli

Vezi preț cu reducere

„Ai putea să te ocupi de el două zile?” Așa începe prietenia dintre Massimo, un medic veterinar, și un mic arici orfan.

Puiul de arici nu are mai mult de câteva zile, e în intregime rozaliu și poartă pe spate o coroană de ace albe și moi, cam zbârlite. Cântărește doar 25 de grame și plânge încetișor: îi e foame sau frig, ori poate se simte singur.

Iar plânsul acela, atât de deznădăjduit, îl îmblânzește pe Massimo, îl face să-și uite apatia și tabieturile.

Astfel, Ninna, pentru că micul arici se dovedește a fi femelă, îi schimbă viața. E curioasă și imediat ce adulmecă noutatea iese din ascunziș; este jucăușă și se distrează răsturnând cu nasul vasul cu apa. 

Dar este și animal sălbatic și are nevoie de libertate: cușca devine tot mai strâmtă pentru ea și fericirea o așteaptă afară, în pădure…

Massimo Vacchetta povestește în cartea lui despre această extraordinară întâlnire care l-a ajutat să depășească o perioadă întunecată și i-a dat un nou scop în viață: să deschidă un centru de reabilitare pentru arici, o specie amenințată de neatenția noastră, și să ajute exemplarele în pericol.


Îmbrățișarea, de Eoin McLaughlin, Polly Dunbar

Vezi preț cu reducere

Ariciul era trist. Pe cât de trist poate fi un arici. Atât de trist, încât doar un singur lucru îl putea ajuta.

Țestoasa se simțea tristă. Pe cât de tristă poate fi o țestoasă. Atât de tristă, încât doar un singur lucru o putea ajuta.

În această minunată poveste în oglindă, atât ariciul cât și țestoasa caută pe cineva care să îi îmbrățișeze. Îi întreabă pe toți cei pe care îi întâlnesc dacă sunt dispuși să le dea o îmbrățișare, dar dintr-un motiv anume, nimeni nu se arată interesat.

Asta până când fiecare se întâlnește cu bufnița cea înțeleaptă care știe de ce nimeni nu pare să aibă timp de îmbrățișări.

O poveste frumoasă și sensibilă, despre dorința de afecțiune, sinceritate, prietenie și acceptarea celuilalt, care vă va cuceri.


Să descoperim viețuitoarele sălbatice din grădină

Vezi preț cu reducere

Editura Aramis vă invită să vă familiarizați cu lumea fabuloasă a animalelor sălbatice pe care le putem întâlni în grădini și parcuri, să aflați lucruri inedite despre ele, să le îndrăgiți și să le ocrotiți.

Cartea ilustrează peste 35 de specii de animale din grădină, gata de descoperit și de identificat, imagini minunate însoțite de autocolante pe care cei mici se vor distra să le lipească într-un decor pliabil.

Textele cuprind atât explicații ușor de înțeles și de reținut, cât și detalii fascinante din lumea vietăților care ies la plimbare când voi dormiți. Arici, lilieci, broscuțe, șopârle, iepuri: nu-i așa că vă doriți să le întâlniți, pe toate, și încă multe altele?


Inimă de arici, de Massimo Vacchetta

Vezi preț cu reducere

În Inimă de arici, Massimo Vacchetta detaliază experiența de medic veterinar care alege să se dedice exclusiv salvării și îngrijirii aricilor, conturată în volumul 25 de grame de fericire, scris la patru mâini cu Antonella Tomaselli.

Dincolo de întâmplările autobiografice gravitând în jurul relației autorului cu mama sa, se întrezărește duioșia cu care acesta privește viața aricilor în vreme ce nu contenește să lupte împotriva pericolelor ce îi amenință și a indiferenței semenilor.

O carte educativă, ce încurajează respectul pentru natură, făcându-ne să reflectăm la responsabilitatea pe care toți o avem în menținerea echilibrului fragil prin care, răbdătoare, lumea noastră ne ocrotește zi de zi, chiar dacă, adesea, noi uităm s-o admirăm și s-o prețuim.


Ariciul în ceață, de Serghei Kozlov, Iuri Norstein

Vezi preț cu reducere

Un arici filozof, protagonistul celui mai bun film de animație al tuturor timpurilor.

Ariciul, acest simpatic filozof din familia Erinaceidelor, s-a născut acum 45 de ani în Rusia ca personaj de desene animate. Filmul de animație Ariciul în ceață a câștigat, în 1976, locul 1 la două festivaluri importante de filme pentru copii, iar în 2003, 140 de creatori de filme de animație reuniți în Tokyo l-au votat drept cel mai bun film de animație al tuturor timpurilor.

Ariciul a devenit apoi și personaj de carte. Tradusă în mai multe limbi, povestea lui a ajuns în scurt timp bestseller internațional.

Cu firea lui contemplativă de filozof, Ariciul are tabietul lui: în fiecare seară pornește spre casa Ursulețului ca să privească împreună stelele, în timp ce beau ceai și savurează dulceață de zmeură. Numai că astă-seară se întâmplă ceva ieșit din comun. În drum spre Ursuleț, din ceața groasă care învăluie totul în jur se ivește silueta unui cal alb.


Ina și ariciul Pit. Aventuri în aparatul de fotografiat al bunicului. Volumul 2, de Radu Țuculescu

Vezi preț cu reducere

Ina și ariciul Pit, însoțiți de micuțul Drago, ultimul dragon de pe pământ, își continuă uimitoarele aventuri.

Se vor confrunta cu vrăjitoarea Asfodela, vor cunoaște personaje fantastice precum baziliscul Pliniu ori liliacul Yoda, se vor împrieteni cu Didi, cățelușa năzdrăvană, dar și cu amuzantul șoricel Tumba.

Iar în final, după o călătorie pe pământ, pe apă și în înaltul cerului, vor avea parte de o minunată surpriză.


Jefferson, de Jean-Claude Mourlevat

Vezi preț cu reducere

Într-o frumoasă dimineață de toamnă, Jefferson, un arici tare de treabă, merge la salonul de coafură „Ciufulici-Ras-tuns-frezat“ pentru a se aranja puțin.

Dar vizita la frizerul său, domnul Edgar, îi va schimba viața. Acuzat pe nedrept de crimă, Jefferson pornește în aventura vieții sale, ca să dezlege un mister și ca să-și demonstreze nevinovăția.

Ajuns pe tărâmul „ființelor umane“, descoperă sensul prieteniei adevărate, află cum trebuie să se ferească de tot răul din lume, renunță la prejudecăți și îi inspiră pe cei din jurul său.

Un roman polițist alert, uneori dur, însă plin de umor, în care Jean-Claude Mourlevat, alegând forma unei alegorii în care personajele sunt animale, ne învață cum să fim oameni buni.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Colibri

Colibri, de Sandro Veronesi (Editura Litera, 2021)

Next Article
atacuri de panică

Lista Silviei: 7 cărți despre anxietate și atacuri de panică

Related Posts

Total
0
Share