fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Silviei: 7 cărți de ficțiune apărute la Editura Litera

Această perioadă este dedicată, de ce nu, ficțiunii, suspansului și narațiunilor complexe. În rândurile de mai jos am realizat o selecție pentru voi, pentru iubitorii de thrillere intense, captivante, uimitoare, cu final surprinzător. Povești năucitoare cu final neprevăzut, analize necruțătoare vor face din voi cititori-detectivi, aflați în permanentă tensiune. Să aveți lectură plăcută!

Tot ce nu ți-am spus, de Celeste Ng

Tot ce nu ți-am spus

Cumpără cartea cu reducere

Celeste Ng a absolvit Universitatea Harvard şi a făcut un masterat la Universitatea din Michigan. Scrierile de ficţiune şi eseurile ei au apărut în One Story, TriQuarterly, Bellevue Literary Review, şi a primit Premiul Pushcart pentru povestirea Girls at Play.

Marilyn și James Lee o au pe Lydia, copilul lor preferat, ce a moștenit ochii albaștri ai mamei și părul negru întunecat al tatălui. Ei doresc ca Lydia să realizeze ce nu au putut ei face – Marilyn își dorește ca fiica ei să devină medic, mai degrabă decât o gospodină, pe când James vrea ca Lydia să fie populară la școală, o fată cu o viață socială bogată și aflată în centrul tuturor petrecerilor. Lydia este supusă unor mari presiuni, deoarece erau ușor de remarcat oriunde ar fi mers. Tatăl ei este american născut din prima generație de imigranți chinezi și atunci când trupul neînsuflețit al Lydiei este găsit în lacul din localitate, James se simte foarte vinovat.

„Ng se mișcă cu grație înainte și înapoi în timp, după tragedie și în trecutul îndepărtat, precum și în conștiința fiecărui membru al familiei, creând o serie de mistere și revelații care conduc la întrebarea inițială: ce s-a întâmplat cu Lydia?“ Los Angeles Review of Books


Privilegiații, de Jonathan Dee

Privilegiații

Cumpără cartea cu reducere

Adam și Cynthia Morey sunt cuplul perfect, pare să nu le lipsească nimic. Sunt inteligenți, fermecători, frivoli, trăiesc clipa, fără ca nimic să le stea în cale. Deși foarte tineri, hotărăsc să se căsătorească pentru a rupe legăturile cu părinții.

Locuiesc într-un cartier de lux din Manhattan, el lucrează în domeniul investițiilor de capital și câștigă foarte mulți bani, însă nu întotdeauna în mod legal. Își disprețuiește șeful, chiar dacă este favoritul lui. Ea stă acasă cu copiii și simte cu fiecare zi că această îndeletnicire începe să devină monotonă și să o obosească peste măsură. Cei doi au o mare dorință de a deveni din ce în ce mai bogați și să ajungă prin orice mijloace la o poziție socială mai înaltă. Într-o bună zi ei câștigă o sumă uriașă de bani, astfel norocul le surâde.

Privilegiații este odiseea unui cuplu atins de noroc, schimbat de timp și călăuzit, mai presus de toate, de o dragoste nemărginită. Lirică, provocatoare și strălucit scrisă, cartea este o meditație de actualitate despre familie, avere și despre vremurile în care trăim.

„Dee este fermecător, expresiv, sensibil și, de multe ori, extrem de amuzant… un scriitor plin de eleganță, vitalitate și complexitate.“ The New York Times Book Review


Văduva, de Fiona Barton

Cumpără cartea cu reducere

Când primește vizita inspectorului de poliție Bob Sparkes, Jean Taylor este nevoită să joace un rol pe care îl mai jucase și în trecut. Soțul ei a murit cu o săptămână înainte și toată perioada în care au fost căsătoriți, dar mai ales în ultima perioadă ea a încercat să fie soția perfectă, să rămână alături de el chiar dacă era suspect de crimă. Hărțuiți de presă și de poliție în tot acest timp, lui Jean nu îi mai rămâne decât să aleagă varianta de a nu dori să știe anumite amănunte în legătură cu acea crimă oribilă.

“O reconstituire palpitantă a unei crime și în același timp o analiză necruțătoare a instituției căsătoriei… Fiona Barton scrie o poveste meșteșugită, care se citește cu sufletul la gură, despre minciunile pe care oamenii și le spun unii altora și lor înșiși atunci când țin cu tot dinadinsul să nu afle adevărul.” Entertainment Weekly

Jurnalista Kate Waters este foarte insistentă cu întrebările și dorește să afle cum a fost pentru Jean să trăiască alături de un criminal.

După toată această experiență chinuitoare Jane își dă seama că pe oameni îi poți face să creadă orice, mai ales ceea ce vor ei să creadă. 


O simplă favoare, de Darcey Bell

Cumpără cartea cu reducere

„Romanul de debut al lui Darcey Bell este plin de secrete, minciuni și manipulări. Dacă v-a plăcut Fata dispărută, această carte va fi cu siguranță pe gustul vostru.“ Library Journal

Pentru Stephanie este ceva obișnuit să își ajute prietenele și nu se gândește că acest lucru i-ar putea aduce neplăceri vreodată.

 Când Emily o roagă să îi ia băiețelul de la școală, este foarte bucuroasă că o poate ajuta. Dar timpul trece și Emily nu răspunde nici la telefon, nici la mesaje, ceea ce o face să se îngrijoreze și să se gândească că s-a întâmplat ceva îngrozitor dacă nu poate lua legătura cu ea. Încearcă să obțină ajutor de la cititoarele blogului ei și îl sprijină pe soțul prietenei ei, pe reticentul Sean. Ea și Sean primesc o veste teribilă: Emily este moartă.  Însă coșmarul pare că abia acum începe, acest roman de suspans psihologic surprinzător, are tot ce îi trebuie: răsturnări de situație, dragoste și loialitate, crimă și răzbunare.

„Un thriller intens, captivant și uimitor, cu un final neprevăzut și surprinzător.“ New York Journal of Books


O viață regăsită, de Lisa Jewell

Cumpără cartea cu reducere

Lisa Jewell este autoarea mai multor bestselleruri internaționale, printre care se numără The House We Grew Up In (2013), The Girls in the Garden (2015), I Found You (2016), bestsellerul New York Times O viață regăsită (Then She Was Gone, 2017), The Family Upstairs (2019) și Invisible Girl (2020). Romanul ei de debut, Petrecerea lui Ralph (Ralph’s Party, 1999), a devenit bestseller Sunday Times imediat după apariție și, mai recent, cărțile ei au urcat pe locul 1 în topurile din Canada și Marea Britanie.

Ellie Mack are cincisprezece ani, este iubită de părinți, de prieteni și profesori și mai are câteva zile până la vacanță. Această vacanță era cu atât mai așteptată, cu cât era după o perioadă grea de examene.

Apoi Ellie a dispărut.

„Lisa Jewell își țese intriga complicată într-un ritm care ține cititorul în permanentă tensiune. Personajele complexe ale autoarei sunt pur și simplu perfecte. Nici cel mai abil cititor de thrillere nu va ghici încotro se îndreaptă lucrurile înainte ca firele să se descurce la final. Iar acei puțini care, totuși, se vor prinde nu se vor simți frustrați, pentru că ritmul și suspansul îi vor captiva.“ Booklist

Laurel Mack, mama ei, are viața distrusă chiar dacă au trecut zece ani de la dispariția fetei. Căsnicia i s-a destrămat în urma acestui eveniment, însă încearcă să își refacă viața. Îl întâlnește pe Floyd și face cunoștință cu fiicele lui – cea mică, Poppy, îi taie respirația pentru că îi aduce aminte de Ellie.

„Cărțile Lisei Jewell devin din ce în ce mai fascinante și mai complexe. Extrem de captivant și cu un ritm alert, bine scris și cu un final șocant care îi provoacă pe cititori să-l ghicească, O viață regăsită este thrillerul perfect. Fanii lui Gillian Flynn, Paula Hawkins și Ruth Ware vor adora cu siguranță acest roman memorabil.“ Shelf Awareness 


De la început, de Jean Hanff Korelitz

Cumpără cartea cu reducere

Grace Reinhart Sachs trăiește viața pe care și‑a dorit‑o întotdeauna, dedicată soțului ei, medic oncolog pediatru la un spital important, fiului lor, Henry, și pacienților pe care îi primește la cabinetul ei de psihoterapie.

Grace are o carte în curs de publicare, un volum în care încurajează femeile să își asculte intuiția și să dea importanță primelor impresii în relațiile cu bărbații.

Înainte de apariția cărții, Grace are un șoc: o moarte violentă, un soț dispărut, un șir de revelații teribile.

Evenimentul este amplu mediatizat iar Grace este îngrozită că ea însăși nu a putut să-și urmeze propriile sfaturi pe care încerca să le transmită cititoarelor ei. Pentru ea și pentru copilul ei, nu are de ales și va trebui să își construiască o nouă viață. 

„Provoacă zeii cu trufie și siguranță de sine și ei ți‑o vor plăti cu o lovitură tragică neașteptată – asta aflăm din thrillerul alert al lui Jean Hanff Korelitz… Korelitz scrie într‑o manieră familiară și angajată despre straturi sociale în care puțini au acces, dar în care urâțenia e la tot pasul.“ Vanity Fair


Soția perfectă, de J. P. Delaney

Soția perfectă

Cumpără cartea cu reducere

J.P. Delaney a debutat sub pseudonim cu thrillerul psihologic Fata dinainte (The Girl Before, 2017), carte publicată în 40 de țări.

„Soția perfectă este genul de roman pentru care s-au inventat expresii precum «carte pe care n-o poți lăsa din mână»… Fiecare thriller trebuie să aibă o răsturnare amețitoare de situație și un deznodământ imprevizibil, iar acest lucru se întâmplă cu prisosință aici… Soția perfectă este un roman atent scris și care va satisface și cele mai exigente gusturi… Este o călătorie captivantă, cu adevărat fascinantă.“ The Independent

Abbie nu își mai amintește nici cine este, nici cum a ajuns în această situație. Alături de ea se află un bărbat ce pretinde a fi soțul ei, un antreprenor bogat și celebru, fondator al unuia dintre cele mai inovatoare start-upuri din Silicon Valley. Îi povestește că în urmă cu cinci ani a suferit un accident îngrozitor dar printr-un miracol și mai ales grație progreselor tehnologice, a fost readusă la viață.

Dar pe măsură ce amintirile încep să-i revină, ea are îndoieli serioase cu privire la povestea soțului.

Să-l creadă oare când îi spune că nu-și dorește decât ca ei doi să fie împreună pentru totdeauna? Și ce i s-a întâmplat de fapt, cu ani în urmă?  

„Năucitor… Delaney duce suspansul domestic dincolo de zona de confort.“ The New York Times Book Review

Silvia Filip
Total
12
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Small Fry

Small Fry, o poveste de viață și de familie, de Lisa Brennan-Jobs (Editura Humanitas, 2021)

Next Article
Flash Sales

Flash Sales - reduceri de până la 70% la mii de cărți

Related Posts
arici
Citește mai mult

Lista Silviei: 7 cărți cu arici

A sosit momentul să ne împrietenim cu aricii, să ascultăm povestea medicului veterinar Massimo Vacchetta care datorită Ninnei,…

Total
12
Share