fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Silviei: 7 cărți despre călătorii

Călătoriile sunt de mai multe feluri: interioare atunci când te descoperi și te regăsești, exterioare când ești fascinat de minunile făcute de natură sau de om, sau poți pleca într-o călătorie exterioară și poți parcurge un lung traseu interior care te va aduce acasă mai împlinit, mai recunoscător pentru ceea ce ai, mai împăcat cu tine însuți.

Vă invit într-o lungă și relaxantă călătorie pe Amazon, apoi prin fascinanta Africă, în Iran unde ghid de încredere vă va fi Cătălin Vrabie, și dacă toate aceste călătorii nu vă vor fi suficiente, ar fi păcat să nu filosofați puțin alături de Nikos Kazantzakis prin Japonia sau, de ce nu, prin China.

Să aveți lecturi și călătorii plăcute, iar dacă doriți puteți să ne scrieți ce itinerarii inedite v-au lăsat fără cuvinte sau ce lecturi v-au determinat să faceți anumite deplasări!

Călătoria, de Brandon Bays

În anul 1992, Brandon Bays a fost diagnosticată cu o tumoare de mărimea unei mingi de baschet, care a determinat-o să înceapă o călătorie absolut remarcabilă, ce a condus-o către revelarea propriului suflet, către eliberare și către vindecare. Șase săptămâni și jumătate mai târziu, aparatele de scanare ale medicilor au declarat-o pe Brandon perfect sănătoasă, fără medicamente și fără vreo operație chirurgicală.

Procesul de autovindecare prin care a trecut Brandon a fost de o originalitate absolută, permițându-le apoi altor mii de oameni să se elibereze de blocajele lor fizice și emoționale.

Călătoria ne permite să ajungem direct la cauza ultimă a problemelor cu care ne-am confruntat vreme îndelungată, după care ne oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a ne rezolva definitiv aceste probleme. Aceste tehnici incredibil de puternice conduc la rezultate uluitor de profunde și de durabile.


Călătorie pe Amazon, de Eva Ibbotson

Cumpără cartea cu reducere

Eva Ibbotson s-a născut la Viena, dar atunci când au venit naziştii la putere, familia ei a fugit în Anglia şi ea a fost trimisă la o şcoală cu internat. A devenit scriitoare în perioada în care şi-a crescut cei patru copii, şi romanele ei de mare succes au fost publicate în toată lumea. Călătorie pe Amazon a câştigat Nestlé Gold Award şi a ocupat locul al doilea la decernarea premiilor Whitbread Children’s Book of the Year şi Guardian Children’s Fiction Prize.

“Am scris cărţi pentru copii despre magicieni, harpii şi fantome şi cărţi pentru adulţi despre tot soiul de lucruri, dar interesul meu pentru exotica lume a Amazonului nu s-a stins nicicând. Călătorie pe Amazon reprezintă încercarea mea de a împărtăşi cu voi această lume.” – Eva Ibbotson

Maia, o fetiţă orfană din Anglia, este nerăbdătoare să ajungă la rudele ei aflate la mii de kilometri depărtare, pe Amazon.

Îşi imaginează încântată cum va arăta familia iubitoare împreună cu care speră să trăiască aventuri minunate. Găseşte în schimb două verişoare nesuferite, pentru care jungla este un inamic şi care refuză să iasă din casă.

Dar minunăţiile junglei compensează cu prisosinţă neplăcerile suferite din partea familiei Carter. Iar când Maia întâlneşte un băiat misterios, care trăieşte singur pe malurile fluviului sălbatic, începe o călătorie spectaculoasă în inima unei lumi noi, extraordinare.

„O aventură spumoasă, fantastică… plină de umor şi căldură, Călătorie pe Amazon are un farmec irezistibil.”- Julia Eccleshare, Guardian


Set călătorii pentru o viață. 500 de locuri unice

Setul Călătorii pentru o viață. 500 de locuri unice conține 4 volume, fiecare având 96 de pagini.

Cele mai frumoase călătorii pe care le veți face vreodată:

• PE APĂ: Mergeți cu pluta prin Marele Canion, luați feluca în aval pe Nil, navigați cu vaporașul în Anglia sau faceți o croazieră pe Dunăre.

• CU MAȘINA: Faceți-vă de cap pe Route 66, conduceți de la Delhi la Taj Mahal sau faceți un tur pe malul lacului Garda sau în Dolomitii din Italia.

• CU TRENUL: Beți Pisco Sour în trenulețul care vă duce prin Peru către lacul Titicaca, parcurgeți cu viteză Japonia în Shinkansen sau luați-o încet prin sălbăticia Africii, într-un safari în rezervațiile de vânătoare din Africa de Sud.

• PE JOS: Traversați un fluviu lat de peste un kilometru în Parcul Național Denali din Alaska, mergeți pe jos prin defileul Samaria din Creta sau faceți o excursie până la tabăra de bază de pe Everest.

• PE BICICLETĂ: Traversați cunoscuta Autostradă a Morții din Bolivia, faceți mountain-biking prin Transilvania sau schimbați viteza pe liniștitele drumuri de țară din Provence.

• CĂLARE: Mergeți pe Traseul Santa Fe, luați caravana de cămile prin Maroc, călăriți în Anzi sau faceți un safari călare pe elefanți în Nepal.

• DIN AER: Zburați deasupra paradisului hawaian, alunecați cu planorul deasupra orașului Rio, admirați cascada Victoria dintr-un aparat ușor de zbor sau bucurați-vă de priveliști aeriene deasupra Marii Bariere de Corali din Australia.

• CU ALTE MIJLOACE DE TRANSPORT: Faceți o cursă cu sania trasă de câini în Alaska, luați elicopterul în Columbia Britanică, faceți scufundări în Belize, deplasați-vă în pas de tango în Buenos Aires sau admirați balenele de la bordul vaporașului în Insulele Azore.


Călătorie în pandemie, prin Africa, Libreville, Accra, Abidjan, Dakar, Bamako, de Doru Ciucescu

Cumpără cartea cu reducere

Călătorie în pandemie, prin Africa, Libreville, Accra, Abidjan, Dakar, Bamako cuprinde impresiile din călătoria efectuată în Africa, în perioada 5 – 19 martie 2020, de Doru Ciucescu, primul scriitor român – călător în șapte continente. De altfel, cartea este inclusă în colecția “Călătorii în șapte continente”.

Deplasările autorului în Africa se împart în două categorii: de serviciu și ca turist.

“În prima categorie intră două țări din Maghreb. Astfel am locuit la Oran, în Algeria, trei ani, în perioada 1982-1985, când am fost detașat de la Institutul de Învățământ Superior, din Bacău, la Școala Normală Superioară de Învățământ Politehnic.

De asemenea, am locuit și la Casablanca, în Maroc, cinci ani, în perioadele 1994-1997 și 1998 – 2000, când am fost detașat de la Universitatea “Vasile Alecsandri”, din Bacău, la Institutul Superior de Construcții, respectiv, la Institutul Superior Industrial.

În Africa am mai călătorit ca turist. Prima oară am traversat Tunisia, de la Tunis la frontiera cu Algeria, în perioada 1-3 septembrie 1983. Ultima călătorie în Africa am efectuat-o în Kenya, în perioada 18-26 august 2017. Dar nu a fost suficient. Am avut numeroase motive pentru care Africa și Oceanul Atlantic au continuat să rămână pentru mine obiective de călătorie. Astfel am planificat două circuite suplimentare, în partea estică a acestei mari întinderi de apă, și vestică a acestei mari întinderi de uscat, care să cuprindă, pe de o parte, Insulele Fericiților, cuprinzând arhipelagurile Azore, Madeira, Canare și Capul Verde, la care, ca un bonus, am adăugat São Tome și Principe, iar pe de altă parte, țările Gabon, Ghana, Coasta de Fildes, Senegal, Mauritania.”


Cerere în călătorie, de Edouard și Mathilde Cortes

Cumpără cartea cu reducere

Proaspăt căsătoriți, Mathilde și Eduard renunță la confort și la siguranța cardurilor bancare, pornind într-o călătorie de nuntă din care nu știu când se vor întoarce. Voiajul lor, de-a lungul a 6000 kilometri ce unesc Parisul de Ierusalim, reprezintă un drum anevoios, o testare a limitelor și o căutare spirituală.

Mână în mână, cu buzunarele goale și dornici să se apropie de oameni, cei doi tineri vor traversa Alpii, pădurile din Balcani, coasta Adriaticii și stepele Asiei Minore. Asemenea pelerinilor din Evul Mediu, ei vor răbda de foame și vor dormi sub cerul liber, totul pentru a afla cât de solidă e credința lor, cât de mult se iubesc și câtă încredere pot avea în oameni.


Pierdut în Iran. Jurnal de călătorie, de Cătălin Vrabie

Cumpără cartea cu reducere

Petrolul și gazele sunt coloana vertebrală a Iranului, o sursă uriașă de venit.

Acum un secol, un geolog britanic, excentric, entuziast și aventurier a deschis în Iran ceea ce avea să se dovedească o adevărată cutie a Pandorei.

James B. Reynolds a descoperit roci saturate de petrol în zona Masjid-e Suleiman. Reynolds nu făcea decât să pășească pe urmele baronului de origine germană Paul Iulius Reuters (care și-a dat numele celebrei agenții de știri), care primea de la șahul Iranului, în 1872 drepturile exclusive pentru lucrări de infrastructură și exploatare a subsolului.

Însă dincolo de peisajul politic și economic, ceea ce prea rar se vede în exterior, este Iranul „adevărat“, Iranul pe care îl zărim printre rânduri în Pierdut în Iran. Cătălin Vrabie de fapt nu s-a pierdut în Iran, spre deosebire de mulți alții care nu văd decât în alb și negru politic.

Cătălin Vrabie a pornit onest la drum, și-a parcus călătoria cu ochii bine deschiși, neinfluențat de opiniile altora. A rezultat un jurnal de călătorie onest, fără idei preconcepute și cu atât mai valoros.


Jurnal de călătorie: Japonia, China, de Nikos Kazantzakis

Cumpără cartea cu reducere

“După romanele Zorba Grecul, Hristos răstignit din nou, Ultima ispită a lui Hristos și Fratricizii, memorialistica reprezintă partea cea mai valoroasă a operei lui Kazantzakis și se bucură de aceeași celebritate. Kazantzakis nu e un călător de rând.

El este călătorul filosof căruia locurile văzute, oamenii, creațiile lor, istoria lor, credințele și obiceiurile lor îi trezesc reflecții adânci asupra existenței și destinului omenesc, reflecții care prin frumusețea exprimării aprind sufletul cititorului, iar prin îndrăzneala lor îi stârnesc mintea către meditații rodnice – spirituale, morale și estetice.” – Ion Diaconescu

“Gama sentimentelor prin care-l poartă pe autor peregrinările sale asiatice – de la bucurie nestăvilită, entuziasm și admirație până la tristețe îngrijorată, uimire inefabilă ori extaz – capătă în pagina scrisă o vibrație impresionantă.

Observația pătrunzătoare, lucidă alternează cu efuziunea lirică, plină de emoție. Este, poate, cartea cea mai poetică a lui Kazantzakis, unde regăsim, în efigia creației literare, chipul etern a două țări și două universuri – Japonia, o “Afrodită orientală”, și China, “țestoasa națiunilor”. – Elena Lazăr

Silvia Filip
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri de până la 70% + Extra Reducere de 10% + Besteseller CADOU. Vezi codul de extrareducere!

Next Article
Lupi în blană de oaie

Lupi în blană de oaie. Cum să le facem față oamenilor manipulatori, de George K. Simon Jr. (Editura Trei, 2021)

Related Posts
arici
Citește mai mult

Lista Silviei: 7 cărți cu arici

A sosit momentul să ne împrietenim cu aricii, să ascultăm povestea medicului veterinar Massimo Vacchetta care datorită Ninnei,…

Total
3
Share