Cum ar fi să zburăm în grădinile verii sau să încercăm să îmblânzim fluturii? Cum ar fi să fim atenți la ce se întâmpă cu elefantul Stach care vede un milion de fluturi în jurul capului său? Fluturii își fac prezența doar când puiul de elefant este singur, însă cum apare cineva prin preajmă, dispar imediat. Pentru că ei, fluturii, prevestesc îndrăgostirea… Apoi, cum ar fi, să vedem „Fluturi sărutându-se”, volum ce împrumută titlul unei poezii de dragoste semnate de Carmen Sylva? Voi ce cărți cu fluturi ați mai citit la început de iunie?
Fluturi în gradină, de Valter Dos Santos
Linda, Katie, Roy și Penelope au ceva în comun: o experiență de viață anterioară în regatul Navarrei din secolul al XV-lea. Pe vremea aceea, oamenii motivați de răzbunare și gânduri necurate provocau moartea unor nevinovați, arzându-i de vii.
Fluturi în grădină este un roman de dragoste pentru toți cei interesați să afle mai multe despre adevărata noastră misiune în viața aceasta: de a ne purifica și dezvolta spiritele. Prin călătoriile acestor personaje, cititorul va învăța despre lumea spirituală, reîncarnare și doctrina spiritismului.
Un milion de fluturi, de Edward van der Vendel, Carll Cneut
Exponentul narațiunii este Stach, un pui de elefant care vede, în toiul nopții, roind în jurul capului său un milion de fluturi: fluturi-de-aur, fluturi-vărgați, fluturi-zâmbet sau fluturi-cu-virgule.
La fel de surprinși de eveniment, dar și de precocitatea acestuia, sunt și părinții care, aproape gonindu-l pe băiat, îl pregătesc de plecarea de acasă, dorindu-i tot ce-i mai frumos.
Deși nu prea înțelege de ce fusese nevoit să plece într-o călătorie și nici încotro trebuie să meargă, Stach pornește la drum, urmărindu-și fluturii. Acesta întâlnește o ceată de pisici sălbatice, dar nu zăbovește prea mult la sfat. Grozăvenia era că, întâlnindu-le pe micile gălăgioase, și fluturii îi dispar! De îndată ce ele se fac nevăzute în pădure, fluturii i se arată din nou! Nici când îl întâlnește pe Elanul cel Bătrân fluturii nu sunt acolo.
Și la fel se întâmplă și când cerbii, ciocârliile sau poneii îi ies în cale. Stach pricepuse de-acum! Când întâlnea pe cineva: ioc fluturi. Când era singur: fluturi.
Plecarea lui Stach de acasă anticipează o călătorie inițiatică, relevantă pentru devenirea acestuia.
Părinții sunt martorii care intuiesc viitoarea transformare,datorită semiologiei cu tentă generală – vederea fluturilor prevestește îndrăgostirea. Ținând pasul cu fluturii și parcurgând drumul la pas cu aceștia, micul elefant acceptă ca busolă existențială emoția și neprevăzutul subsumat acesteia.
Cartea ne provoacă la amintirea propriilor fluturi, asigurându-ne totodată că aceștia nu pregetă căutarea de noi baieți și fete, aproape pregătiți… de îndrăgostire!
Îmblânzitorul de fluturi, de Andy Szekely
Primesc atât de des întrebarea “Cum să fac să îmi stăpânesc emoțiile pe scenă?” încât mi-am dat seama că cel mai eficient mod de a răspunde este cu ajutorul unei cărți. Și m-am folosit de această metaforă, a “fluturilor din stomac”, pe care am învățat-o de la unul dintre mentorii mei, Robert Dilts, pentru a descrie cele mai eficiente tehnici prin care să “îi îmblânzești” și să-i înveți… să zboare în formație.
Aplicând tehnicile și ideile prezentate în această carte, vei putea să:
• Înfrunți și să îmblânzești frica de respingere, care este adevărata frică mascată în teama de a vorbi în public.
• Îți canalizezi entuziasmul și energia pozitivă către cei care te ascultă.
• Înțelegi secretul stimei de sine și cum să o consolidezi ca să te poți baza pe ea pentru tot restul vieții tale.
• Vorbești în public cu bucurie și încredere.
Fluturi sărutându-se, de Carmen Sylva
Carmen Sylva este pseudonimul adoptat de Regina Elisabeta, întâia regină a României, soția Regelui Carol I, în calitate de patroană a artelor. Poetă și prozatoare, Majestatea Sa Regina Elisabeta a României a fost profund influențată în scrierile sale de propria biografie.
Cartea cuprinde cugetări pline de profunzime și delicatețe ale scriitoarei Carmen Sylva despre teme precum viața, iubirea, fericirea, arta sau politica, alături de 24 de poeme.
O surpriză placută pentru cititori va fi descoperirea faptului că majoritatea poemelor sunt traduse în limba română de George Coșbuc și Șt.O. Iosif. Cugetările au fost publicate inițial în volumul “Les Pensees d’une Reine” (Paris, Calmann-Levy, 1888), iar poemele au fost selectate din mai multe volume de versuri.
Volumul “Fluturi sărutându-se” împrumută numele unei frumoase poezii de dragoste semnate de Carmen Sylva și traduse de George Coșbuc.
Povești cu morală pentru copii, de Sanda Arsene
Poveștile din această carte îi vor purta pe copii într-o călătorie captivantă, pornind de pe meleagurile unei familii bogate, străbătând păduri cu pini bătrâni și păsări înțelepte și trecând prin tărâmul îngerilor.
Personaje felurite: copii, fluturi, arbori, îngeri și împărați vor deschide porțile inimilor celor mici și îi vor învăța despre bunătate, modestie, generozitate, recunoștință, smerenie, compasiune, onestitate, perseverență și integritate morală.
Din toate poveștile răzbate, dincolo de cuvinte, iubirea.
Să descoperim fluturii
Cartea ilustrează peste 30 de specii de fluturi, imagini minunate însoțite de tot atâtea autocolante pe care micii cititori se vor distra să le lipească într-un decor pliabil.
Textele cuprind atât explicații ușor de înțeles și de reținut, cât și detalii din incredibila lume a fluturilor. Este un mijloc ideal de a-i îmbia pe cei mici să plece în excursii în natură, unde pot observa fluturii în cadrul lor natural.
Exuvii, de Simona Popescu
Enigmaticul titlu al cărții spune, într-un fel, totul: căci „exuviile” sunt pieile lepădate, carcasele subțiri lăsate în urmă de fluturi atunci când ies din pupe, învelișurile năpârlite ale vietăților care, crescând, se transformă cu totul. La fel facem și noi cu ipostazele noastre vechi, infantile, imature, pe care le îngropăm în uitare.
Simona Popescu nu poate și nu vrea să le abandoneze: le strânge, le colecționează, le suprapune într-un timp prezent care, ca într-o sincronie perpetuă, adună toate vârstele precedente la un loc.