fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Silviei: 7 cărți scrise de Dick King-Smith

Dick King-Smith s-a născut în martie 1922 și a rămas unul dintre cei mai iubiți scriitori de cărți pentru copii din lume.

Până la vârsta de 45 de ani a fost fermier în Gloucestershire, apoi a hotărât că cel mai bine ar fi să se facă învățător. Și de aici până la a se apuca de scris nu a mai fost decât un pas. A început să scrie în vacanțele de vară iar la 56 de ani i-a apărut prima carte, The Fox Busters, care a fost imediat un succes.

A scris de-a lungul timpului peste o sută de cărți pentru copii, cele mai multe dintre ele având ca personaje principale năstrușnice animale dar are și o serie întreagă dedicată Sofiei, o fetiță hotărâtă care visează să devină o doamnă fermier.

Este un autor minunat, greu de egalat pe segmentul de literatură pentru copii, vă las să îl descoperiți!

Cărțile scrise Dick King-Smith de pot fi comandate online, cu reduceri generoase în această perioadă, de la Elefant, Libris sau Nemira.

Babe. Povestea porcului ciobănesc, de Dick King-Smith

Cumpără cu reducere

Babe, porcușorul orfan, este câștigat la un iarmaroc de fermierul Hogget și este imediat adoptat de Fly, un câine ciobănesc cu inima mare. Din acest moment, Babe este hotărât să învețe tot ce poate de la Fly pentru că e convins că poate fi un câine ciobănesc. Dar poate, cine știe, el va ajunge să fie un… porc ciobănesc.

„O carte minunată și surprinzătoare.” – The Guardian

Babe, povestea porcului ciobănesc a câștigat GUARDIAN FICTION AWARD în 1994, unul dintre cele mai prestigioase premii britanice pentru cărțile de copii, și a fost ecranizat în 1995 în filmul de succes Babe.


Șoriceii familiei Robinson, de Dick King-Smith

Cumpără cu reducere

Familia Robinson e gata să se confrunte cu probleme de toate felurile! Cu șase nou-născuți și încă mai mulți pe cale să vină, întreaga familie este înspăimântată de pisica din bucătărie, care stă mereu la pândă.

Beaumont, cel mai curajos dintre toți, ia atitudine și face primul pas pentru a găsi o nouă casă, care să nu mai aibă pisică. În căutarea lor, șoriceii întâlnesc tot felul de personaje: șoareci și oameni, prieteni și inamici. Dar, oriunde se duc, totul se transformă într-o aventură!

“Un scriitor plin de surprize.” – Sunday Telegraph

“Dick King-Smith este pe placul tuturor copiilor.” – Observer


Nasul reginei, de Dick King Smith

Cumpără cu reducere

Când te cheamă Harmony, adori fotbalul și animalele, între care te simți mai în largul tău decât cu oamenii, ai un câine de pluș în vârstă de cincizeci și nouă de ani, căruia îi lipsește un ochi, tot ce mai aștepți e împlinirea celei mai mari și secrete dorințe.

Îti vor sări în ajutor o monedă de cincizeci de penny și un personaj încoronat.


Sofia împlinește șase ani, de Dick King Smith

Cumpără cu reducere

Semnate de Dick King-Smith, unul dintre cei mai îndrăgiți autori pentru copii, cărțile din seria Aventurile Sofiei au devenit povești clasice pentru tinerii cititori din întreaga lume. Un mare pasionat de natură și de educație, Dick King-Smith a lăsat copiilor această colecție de cărți care cultivă empatia, apropierea de natură și dragostea pentru animale.

Sofia e fetița independentă și hotărâtă pe care deja o cunoaștem, aflată acum la pragul vârstei de șase ani, deja cu un pas mai aproape de a-și atinge visul de a deveni doamna fermier. La simpatica menajerie a Sofiei se mai adaugă un cățelus, un iepuraș, dar și promisiunea unui ponei. Plus bucuria de a hălădui într-o fermă alături de prietenul ei, Andrei.

Seria cărților cu Sofia e organizată pe capitole scurte, special adresate primelor lecturi independente ale copilului. Limbajul e accesibil, copiii nefiind nevoiți să se oprească la tot pasul din pricina cuvintelor necunoscute. Faptul că personajele și situațiile sunt familiare le dă un sentiment de încredere. Ilustrațiile echilibrează textul pe fiecare pagină și oferă un răgaz amuzant în timpul lecturii.

Aceste povești îi ajută pe copii să empatizeze și oferă educatorilor multe ocazii să discute cu ei despre dilemele clasice ale copilăriei, de la certurile cu prietenii la a le arăta celorlalți bunătate și blândețe.


Ariciul confuz, de Dick King-Smith

Cumpără cu reducere

Povestea lui Max, micul arici care devine erou!

Familia lui Max își dorește nespus să poată merge în parc. Însă, până acum, nimeni nu a reușit să găsească o cale sigură de a traversa șoseaua aglomerată. Va putea oare Max să rezolve această problemă?


Sofia în șa, de Dick King Smith

Cumpără cu reducere

Ce învață micii cititori:

 • Detalii insolite despre tot felul de specii de animale domestice
 • Cum arată viața unui școlar în Marea Britanie
 • Cum se pot repara prieteniile dintre copii
 • Dragostea pentru animale

Micuță, dar foarte hotărâtă, Sofia este absolut sigură că o să fie o doamnă fermier când o să fie mare. Primește un cățeluș în dar, dar și libertatea de a-i da un nume. Așa că Sofia îi spune Murdărel. Alături de Murdărel, Sofia învață să înoate, merge la mare, dar își împlinește și visul de a călări un ponei.

Legături cu programa școlară/Activități:

 • Discuție despre specii de cai, de ponei, despre echitație ca sport destinat copiilor în Marea Britanie
 • Diferențe culturale (ce învață la școală, unde merg în excursii copiii, ce animale de companie preferă etc.)
 • Vocabular – neologisme, cuvinte necunoscute
 • Zoologie: specii de animale domestice, particularități
 • Viața într-o fermă: cum se îngrijesc animalele, cum arată un târg cu produse de la fermă
 • Dezvoltare emoțională: Sofia e nevoită mereu să ia decizii. De ce refuză uneori să facă lucruri? Cum interacționează copiii de vârstă școlară, de ce se ceartă uneori, cum repară, ce povești își spun etc.
 • Importanța și diversitatea sporturilor în alte țări.

Sofia și melcul ei, de Dick King-Smith, Hannah Shaw

Cumpără cu reducere

Sofia crede că într-o zi va deveni o doamnă fermier.

Însă deocamdată nu are nici măcar un animal de companie și mai are de așteptat până când va merge la școală, unde cu siguranță va fi cea mai bună la materia „Cum să devii fermier“. Între timp și-a încropit o fermă în magazia din curtea casei, unde-și crește turmele de gândaci de lemn, melci și urechelnițe.

Și, deși iubește toate animalele, singurul pe care nu reușește să-l îndrăgească cu niciun chip este poneiul roz de pluș al vecinei sale, Aurora…

Semnate de Dick King-Smith, unul dintre cei mai îndrăgiți autori pentru copii, cărțile din seria Aventurile Sofiei au devenit povești clasice pentru tinerii cititori din întreaga lume.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Crazy Shopping Day

Crazy Shopping Day Litera - cărți cu până la 65% reducere

Next Article
Samurai

Samurai, de Pamela S. Turner (Grupul Editorial Art, 2021)

Related Posts

Total
0
Share