fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Litera lanseaza o editie speciala a cartii Confesiunile unui asasin economic

Confesiunile-unui-asasin-economicLuni, 13 octombrie, Editura Litera lansează o ediție specială a cărții Confesiunile unui asasin economic, de John Perkins. Cartea va apărea la toate chioșcurile de ziare exclusiv cu ziarul Adevărul, la prețul de 14,99 lei.

Conform definiției scriitorului și economistului american John Perkins, asasinii economici sunt profesionişti extrem de bine plătiţi, care escrochează ţări din întreaga lume pentru sume ajungând la trilioane de dolari. Ei direcţionează bani de la Banca Mondială, de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), precum şi de la alte organizaţii străine de „ajutorare“ către seifurile corporaţiilor-gigant şi către buzunarele acelor câtorva familii de bogătaşi care controlează resursele naturale ale planetei.

John Perkins este persoana cea mai potrivită să vorbească despre aceste lucruri, având în vedere că el însuși a fost un asasin economic. Meseria lui era aceea de a convinge ţările importante pentru SUA, din punct de vedere strategic, să accepte împrumuturi imense pentru dezvoltarea infrastructurii şi să se asigure că proiectele profitabile aveau să fie oferite corporaţiilor americane. Împovărate de datorii uriaşe, aceste ţări ajungeau sub controlul guvernului SUA şi al Băncii Mondiale, care acţionau ca nişte cămătari – dictând termenii de returnare a banilor şi forţând guvernele ţărilor respective să li se supună.

O bombă! Una dintre acele rare situaţii în care cineva adânc implicat în structurile de tip imperialist, guvernamentale/corporatiste dezvăluie în termeni neechivoci aranjamentele ascunse ale acestora. O extraordinară privire din interior şi un curaj moral unic.”, spune John E. Mack, profesor la Harvard și laureat al Premiului Pulitzer.

John Perkins, activist, autor de top la New York Times și câștigător al Premiului pentru Pace John Lenon/Yoko, este prezent în România până pe 20 octombrie și va susține o serie de seminarii și workshopuri în mai multe orașe.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cinci lucruri utile oricarui cititor

Next Article

Doua noi inserturi cu Libertatea pentru femei in acest week-end

Related Posts

Total
0
Share