fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Locuri întunecate, de Gillian Flynn

În aşteptarea ecranizării romanului Locuri întunecate, aruncăm o privire asupra personajului feminin, care va fi interpretat de Charlize Theron: Libby Day. Avea doar şapte ani când mama şi sora ei au fost ucise în Kansas, în ceva oribil numit „Sacrificiul Kinnakee pentru Satana”. Şocată de imaginile de la faţa locului, fetiţa fuge de la mica lor fermă în plină iarnă şi nici nu realizează câte degete de la mâini şi de la picioare şi-a pierdut. Devine „celebră” pentru faptul că-şi denunţă fratele, pe Ben, în vârstă de 15 ani, de a fi executat crimele. Un sfert de secol mai târziu, Ben este în puşcărie, iar Libby este un adult marcat care trăieşte de azi pe mâine.

  • locuri-intunecateCarte publicata in 2014 la Trei
  • Cumpara de aici la cel mai mic pret
  • Colectia Fiction Connection
  • Traducator: Bogdan Perdivar
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 484
  • ISBN: 978-606-719-029-8

Clubul Kill este o organizaţie macabră care vrea să-l elibereze pe Ben, iar Libby consideră că pentru o sumă oarecare ar putea declara că poate nu mai este aşa de sigură că el este făptaşul. Dar pentru ca planul să funcţioneze, ea trebuie să reia legătura cu toţi martorii grozăviei din noaptea care declanşează povestea. Libby circulă prin cluburi deocheate din Missouri, apoi prin oraşe fantomă din Oklahoma. Piesă cu piesă, adevăruri de neimaginat ies la iveală şi Libby se găseşte din nou în postura în care era la şapte ani: fugind de un criminal. Dar care este acela? Şi dacă totuşi n-a fost Ben?

Locuri întunecate este exact ce se aşteaptă de la titlul ei, o carte întunecată despre o poveste întunecată. Atât de întunecată încât, din cauza felului detaliat şi foarte realist în care scrie autoarea, cititorul se poate simţi extrem de implicat, până la a dezvolta sentimente faţă de personajele care mai de care mai dezaxate sau mai marcate de ororile copilăriei. Libby însăşi este foarte deschisă atunci când îşi abordează propria întunecime (şi întunecare, fără îndoială), mereu parcă blocată între copilărie şi vârsta adultă, geloasă până la cruzime pe altcineva care a trăit o dramă şi care „primeşte toată atenţia”. Libby Day nu este deloc un personaj central pe care cititorul să-l poată îndrăgi. Este detaşată, rece, impersonală, un temperament dificil, „o piatră tare” care vrea să profite de pe urma propriei tragedii cu cinism. Şi totuşi, ceva îndeamnă cititorul să-i ia într-un fel apărarea, să aibă empatie faţă de trauma care dacă n-ar fi fost…

Cumpara cartea Locuri întunecate, de Gillian Flynn cu reducere: Elefant / Libris / eMAG

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Femei care iubesc prea mult" de Robin Norwood impreuna cu revista Unica

Next Article

Citeste sanatos! Terapie prin lectura intensiva

Related Posts

Total
0
Share