fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ludice, de Gabriel Liiceanu (Editura Humanitas, 2019)

Ludice

Ludice, o nouă carte semnată de Gabriel Liiceanu a apărut recent la Editura Humanitas. De data aceasta suntem invitați la o lectură destinsă, 14 texte pline de umor. Și dacă-mi aduc aminte diverse articole citite prin presă acum mulți ani, dscopeream un Gabriel Liiceanu serios și în a glumi. O făcea bine, cu ștaif. Ludice, o carte pe care o recomandăm cu drag.

„Nu mai țin minte întocmai când mi-a venit ideea acestui volum. E bine să te cațeri din când în când pe acoperișul lumii, mi-am spus, și să râzi de tine și de alții, cu dorința de a scăpa măcar o clipă de masca gravă pe care ți-au întipărit-o pe figură filozofia, textele speculative și scrisul «încruntat».
Știam însă că riscul de a te face de râs propunându-ți să-i faci pe alții să râdă era mare.

Cartea Ludice, de Gabriel Liiceanu va putea fi comandată online și de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

De altfel, un autor al editurii, cel puțin la fel de «serios» ca și mine, ratase experiența evadării în registrul comic. Culmea e că tocmai eu îl sfătuisem să renunțe la ideea publicării! Nu mă ascultase. La capătul eșecului, fără să-mi poarte pică, îmi spusese obidit că e mai ușor să faci un cititor să plângă decât să râdă.

Dacă voi păţi şi eu la fel? m-am întrebat, după ce am pus laolaltă cele 14 texte care se voiau pline de haz…“ – Gabriel Liiceanu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Black Friday

Pregătiri de Black Friday la Elefant

Next Article
Bursa de cititor Nemira

Hai să-ți iei Bursa de cititor Nemira 2019

Related Posts

Total
0
Share