Într-un nou volum apărut recent la Editura Litera, Mai ciudat decât ne putem imagina, John Higgs ne prezintă o istorie alternativă a celui mai ciudat dintre secole. Ne arată cum universul elegant și previzibil al epocii victoriene a devenit din ce în ce mai cețos și nesigur și cum am descoperit că lumea noastră nu este doar mai ciudată decât ne-am imaginat ci, pentru a folosi cuvintele astrofizicianului sir Arthur Eddington, „mai ciudată decât ne putem imagina“.
Avându-l pe John Higgs ghid, ieșim de pe calea bătută și cutreierăm prin unele cotloane mai puțin luminate ale secolului XX, explorând atât teritorii cunoscute, cât și mai puțin cunoscute, descoperind abordări cu totul inedite în drumul nostru către prezent. Călătorim în compania unora dintre cei mai radicali artiști, oameni de știință, genii și excentrici ai epocii. Aceștia ne arată că marile inovații, precum relativitatea, cubismul, mecanica cuantică, postmodernismul și matematica haosului nu sunt niște orori abstracte, imposibil de înțeles, așa cum credem cu toții, ci borne importante care ne conduc spre lumea în care trăim.
John Higgs a devenit cunoscut pentru volumele I Have America Surrounded: The Life of Timothy Leary, The KLF: Chaos, Magic and the Band who Burned a Million Pounds și pentru romanul The Brandy of the Damned. Locuiește în Brighton împreună cu partenera sa și cei doi copii.
Cartea Mai ciudat decât ne putem imagina, de John Higgs poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant sau Litera.