fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Manazuru, de Hiromi Kawakami (Editura ALL)

Rei, sotul lui Kei, dispare in conditii misterioase. Dupa 12 ani de existenta monotona, amortita, alaturi de mama ei si de fiica adolescenta, intr-o zi, dintr-un impuls inexplicabil, Kei ia trenul spre Manazuru, un orasel aflat la malul marii. Ritmul lent, hipnotic al oraselului ii induce o stare aparte, care o transporta in trecut. Obsedata de disparitia lui Rei, Kei simte ca doar acolo, in apropierea oceanului, poate medita asupra evenimentelor care i-au provocat atata disperare si indoiala. Doar acolo isi poate reface legatura cu trecutul, gasind alinare.

Cumpara cartea cu reducere de aici.

Nascuta la Tokio, in 1958, scriitoarea Hiromi Kawakami este cunoscuta pentru proza ei neconventionala si se numara printre cei mai respectati scriitori japonezi de fictiune. Primul sau roman, Kamisama (Zeul), a fost publicat in 1994. In 1996 a primit Premiul Akutagawa pentru romanul Hebi wo fumu (A calca pe un sarpe). In 2000 a fost laureata Woman Writer`s Prize si a Premiului Ito pentru Literatura pentru romanul Oboreru (Inecul). Volumul Sensei no kaban (Servieta profesorului)a castigat in anul 2001 Premiul Tanizaki, iar in 2007, romanul Manazuru (2006) s-a bucurat de recunoasterea Ministerului Japonez al Educatiei.

Hiromi Kawakami este, de asemenea, autoare de critica literara si eseu.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Libertatea ne ofera pachete speciale cu animatii celebre: ziar + 2 DVD la numai 14,99 lei

Next Article

Escrocul sentimental, de Jaime Bayly (Editura Nemira)

Related Posts

Total
0
Share