fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia (Editura Nemira, 2021)

Mexican Gothic

Romanul Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia, a fost declarat unul dintre cele mai bune romane din 2020 de The New Yorker, Vanity Fair, NPR, The Washington Post, Marie Claire, Vox, Mashable, Library Journal, Book Riot, Library Reads.

Cumpără cartea cu reducere

De asemeni, a fost câștigător LOCUS pentru cel mai bun roman horror și câștigător al PACIFIC NORTHWEST BOOK AWARD.

Despre romanul Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia (Editura Nemira, 2021)

Noemi Taboada este o femeie foarte elegantă, îmbrăcată mai mereu sofisticat și nu ar putea să apară nicăieri fără rochiile ei șic și fără să-și fi folosit rujul marca Elizabeth Arden.

Într-o zi primește o scrisoare de la verișoara ei, în care aceasta îi cere să facă tot posibilul să o salveze de la moarte.

Noemi este curajoasă chiar dacă la prima vedere nu lasă să se creadă asta și, fără să mai stea prea mult pe gânduri, pleacă spre Locul Înalt,o zonă rurală a Mexicului, reședința verișoarei ei.

Când ajunge la destinație, la Locul Înalt, descoperă că acolo se ascund multe secrete întrucât verișoara ei s-a căsătorit cu moștenitorul unui fost imperiu în domeniul mineritului.

Noemi știe că din trecutul familiei charismaticului moștenitor nu lipsesc secvențele de o violență nebună și se vede prinsă într-o casă imensă bântuită de fantomele trecutului.

„Un amestec de scene horror și elemente de gothic tradițional, de parcă Lovecraft și-ar fi dat întâlnire cu surorile Brontë în America Latină.“ – The Guardian

„E ca și cum o putere supranaturală ne-ar îndemna să dăm paginile acestui roman palpitant.“ – The Washington Post

„Noemí și-a întors fața de la el și s-a uitat spre tavan. Dar tavanul se topise. A văzut un ou din care a ieșit un lujer alb, subțire. Un șarpe. Dar nu, nu! Mai văzuse cândva o imagine asemănătoare. În camera lui Francis, în urmă cu câteva ore. Pe pereți. Ciupercile în acuarelă și etichetele lor dedesubt. Și pe una scria «văl universal». Da. Asta era! Oul spart, coaja desfăcută, șarpele care era ciuperca ieșită din pământ. Șarpele de alabastru, alunecând și înnodându-se singur, devorându-și coada. S-a făcut beznă. Flacăra lămpii s-a stins. […] Lemn… Simțea miros de pământ reavăn și de lemn. A ridicat mâna, a lovit cu degetele o suprafață tare și o așchie a înțepat-o. Sicriu. Era într-un sicriu. […] Dar nu era moartă. Nu era. Voia să urle, să le spună că nu era moartă, deși de-acum știa că n-o să moară niciodată.“ – Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia (Editura Nemira, 2021)

Cartea Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia a apărut la Editura Nemira și poate fi comandată de la Nemira, Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Teo de la 16 la 18

Teo de la 16 la 18, de Raluca Nagy (Editura Nemira, 2021)

Next Article
Lichidare de vară

📚 Lichidare de vară la Litera - cărți cu până la 90% Reducere

Related Posts

Total
1
Share