fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mic chestionar bookuria.info. De vara…

Din cand in cand obisnuim sa mai lansam cate un mic chestionar catre prietenii nostri de prin edituri. Cei care trebaluiesc la facutul si desfacutul cartilor ne mai si onoreaza cu raspunsuri. Stim ca este perioada de relache, multi se odihnesc prin concedii unde speram ca si citesc mai mult decat o fac de obicei :)

Le multumim celor care ne-au raspuns pana acum, articolul va fi updatat ori de cate ori vom mai primi si alte raspunsuri. Daca lucrezi intr-o editura si vrei sa completezi chestionarul, asteptam raspunsurile aici. Multumim.

[styled_box title=”Asadar, intrebarile acestei runde sunt:” class=”sb_yellow”]
1. Care este urmatorul eveniment de carte la care Editura dvs. va participa?
2. Dupa incheierea socotelilor cu prima jumatate de an, cum vi se pare aceasta fata de surata ei din anteriorul an?
3. Cate titluri noi estimati ca urmeaza sa lansati in lunile ce au mai ramas din 2013?
[/styled_box]
Raspunsuri:

1. Ne propunem sa participam la evenimentul Festivalul Biblio FEST 2013, eveniment organizat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti in luna septembrie.

Dorim sa participam cu urmatoarele evenimente:

a. Prezentarea cartii “In Caesar’s household”, de Ernest H. Latham, Jr.- volum in limba engleza, aparut in colectia FID-Fapte, Idei, Documente http://www.edituravremea.ro/in-caesar-s-household

b. Prezentarea colectia FID – Fapte, Idei, Documente http://www.edituravremea.ro/fapte–idei–documente

c. Prezentare colectia Planeta Bucuresti http://www.edituravremea.ro/planeta-bucuresti

Roxana Vlasceanu, PR Manager
Editura Vremea

[divider type=””]

1) Vom participa la Festivalul de carte care se va petrece la Tulcea in perioada 14-18.08, organizat de Primarie si Biblioteca Judeteana.

2) Financiar, comparativ cu anul anterior, ne-am mentinut pe linia de plutire.  Urmeaza o constatare trista: daca domnii profesori nu mai au bani de la stat pt. pregatire, nu am reusit sa le mai tin evidenta in ce priveste achizitiile. Nu pot decat sa regret. Regret in continuare transformarea librariilor in orice altceva, ceea ce a dus la diminuarea unui puternic vector de cultura. Poate ca intr-un oras ca Mioveni  (unde autoritatile au dispus aici ridicarea unei catedrale imense – fara gand de pleonasm din partea mea – si a unui bust al lui Petre Tutea – trebuie ca e suparat, pe lumea cealalta) oamenii NU mai citesc. Merg la scoala si atat. Nici biblioteci nu prea mai sunt pt. ca si acestea  au fost transformate in spatii comerciale. Dar totusi nu pot sa ma plang.  Lumea cumpara carti la targuri si festivaluri. Asta este. Devenim vanzatori ambulanti, sau organizam biblioteci ambulante. De dragul meseriei si a unei anumite patrii si a multor altor motive…

3) Imm. Kant – Intemeiera metafizicii moravurilor. Critica ratiunii practice.

Imm. Kant – Visurile unui vizionar, interpretate prin visurile metafizicii.

Imm Kantr – Antropologia din perspectiva pragmatica.

Imm. Kant – Metafizica moravurilor.

Imm. Kant – Critica ratiunii pure.

Traducerile sunt noi, din germana, traducator si aparat critic Cercetator Doctor Rodica Croitoru, Membra a Academiei Romane sectia de filosofie Radulescu Motru, Presedinta Societatii Romane Kant si posesoare a multor altor titluri internationale. Meritau si studentii ceva nou, ca prea s-a “ieftinit” tiparul la  clasici (ma refer la multele preluari mai vechi sau mai noi). Gandire si modernitate.

E. Moutsopoulos – Forma si subiectivitate in estetica lui Kant.

Blaise Pascal – Cugetari.

Crenguta-Maria Nastase, Editura Antet

[divider type=””]

1. Gaudeamus Bucuresti 2013
2. Vanzarile sunt mai slabe pentru poezie, mai bune pentru proza.
3. 15 titluri – cu accent pe reeditarile titlurilor de succes

Alex Voicescu, Editura Herg Benet

[divider type=””] Editura_Herald_chestionar

1. Editura Herald se pregăteşte să lanseze, începand cu 1 august, Campania anuală de promovare a legăturii dintre editură, carte, librării, librari şi comunitate: TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE!  www.teasteptaminlibrarie.ro  . Pentru al 5-lea an la rând Editura Herald vine în întâmpinarea acestor actori din piaţa de carte pentru a recrea un flux activ de interacţiuni funcţionale şi biunivoc fructuoase. Anul acesta Campania TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE! propune sloganul FOCUS PE CARTE! – reduceri, tombola şi concurs de fotografie inspirat de lecturi Herald – . Activarea publicului şi a librăriilor prin librari implicaţi începe cu o lista de 20 de titluri Herald însoţite de o reducere de 20%. Librarul iscusit – www.libraruliscusit.ro  –  primeşte încă o lista de 20 de titluri, cu aceeaşi reducere avantajoasă, listă creata chiar prin votul librarului. De aceea invităm iubitorii de carte şi frumos să fie alături de noi în perioada 1 august-1 noiembrie să punem FOCUS PE CARTE împreună.

2. Vânzările Herald au crescut în prima jumatate de an cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, însă devine o provocare din ce în ce mai mare să găseşti solutii de a promova şi de a plasa în piaţă cărţile cu conţinut cultural elevat.  Chiar dacă situaţia pieţii de carte din România trece prin transformări noi rămânem încrezători că prin experienţa celor 20 de ani de la înfiinţarea editurii Herald avem maturitatea să facem faţă acestor schimbări.

3. În următoarele 6 luni echipa editurii se pregăteşte să lanseze o medie de 4 titluri pe luna, dezvoltarea colectiei de Parentaj/Parenting şi promovarea “titlurilor vedeta” prin strategii de asociere cu alte canale mass media.  Aşa cum mulţi dintre cititorii editurii Herald au observat, în ultimul timp preocupările noastre se îndreaptă şi în zona de dezvoltare personală, psihologie, creşterea conştientă a copiilor. Totodata dezvoltăm şi creştem acele colecţii care ne-au consacrat. Dorim să atingem fiecare domeniu de interes al celor interesaţi de evoluţie şi creştere prin educaţie şi lectură.

Andreea Tincea, PR Manager, Editura Herald

[divider type=””]

1. Targul Gaudeamus Mamaia 11-15 august.
2. Mai productiva deoarece s-a participat la 6 targuri de carte : Craiova, Iasi, Bucuresti, Brasov, Targu Mures si Cluj.
3. Nu se va mai scoate niciun titlu nou anul acesta.
Oricum conform legii autorii independenti , cum sunt eu nu au dreptul decat la doua titluri pe an – isbn-uri gratuite.

Eduard Boitan, autor independent

[divider type=””]

1. Targul Gaudeamus, toamna 2013.
2. Dublu ca volum de munca.
3. Intre 10 si 15, daca ne ajuta Dumnezeu.

Liana Gehl, readactor coordonator
Editura ARCB (Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti)

[divider type=””]
Picture-01921. Targul de carte Gaudeamus de la Romexpo (noiembrie 2013)
2. Nu sunt diferente semnificative
3. 3 titluri: Splendoarea ascunsa de Osho, Hypnobirthing de Marie F. Mongan si volumul 1 din Astrogia crestina de William Lilly
Florin Zamfir, Editura Mix
[divider type=””]
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Inca 3 zile de transport gratuit...

Next Article

Cumperi o carte si poti castiga o masina Honda Jazz

Related Posts

Total
0
Share