fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Miercuri, 6 martie, apare in Colectia Nobel de la Jurnalul National romanul «Andrea Delfin», de Paul Heyse

paul_heyse_-_andrea_delfinMiercuri, 6 martie, apare ca si insert in Colectia Nobel de la Jurnalul National romanul «Andrea Delfin», de Paul Heyse.

“Pe bună dreptate s-a afi rmat că Heyse este creatorul nuvelei psihologice moderne. Rareori este tendenţios în nuvelele sale, și probabil acesta este motivul pentru care preferăm obiectivitatea goetheană a nuvelelor în detrimentul naraţiunilor sale mai ample care dezbat dileme morale.” ( C.D. af Wirsen, secretar permanent al Academiei Suedeze)

“Cele patru nuvele glosează în jurul temelor onoarei (de familie) pierdute și a iubirii nefericite, care alternează iubirea-pasiune cu iubirea-agapé. Personajele, întotdeauna virtuoase și conduse de un nescris cod etic, uneori superstiţioase, altruiste, gata de sacrificiu – propria suferinţă răscumpără sau răzbună suferinţa celorlalţi –, sunt, de cele mai multe ori, victimele inocente ale unei pasiuni (fără erotism) mistuitoare sau ale unei datorii mai presus de simţire.”
(Marius Chivu)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Libraria online elefant.ro a deschis Targul de primavara

Next Article

„Ghost writer” – CIA te ridica, CIA te coboara...

Related Posts

Total
0
Share