fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mireasa tânără, de Alessandro Baricco

Mireasa tânărăScriitorul italian Alessandro Baricco este foarte îndrăgit și pe la noi. Dovadă stau cărțile sale ale căror variante în limba română s-au aflat în topul celor mai căutate cărți, dar și evenimentele create în jurul numelui său și, nu în ultimul rând, întâlnirile pe care le-a avut cu cititorii români atunci când ne-a vizitat (prin luna mai 2016, parcă). Recent, la Humanitas Fiction a apărut o nouă carte semnată de Alessandro Baricco, Mireasa tânără. Cu siguranță va fi încă un roman pe care-l vom citi și noi cu interes, așa că vă recomandăm cu bookurie apariția lui.

Mai jos aveți câteva informații despre subiectul cărții, descriere pusă la dispoziție de Editura Humanitas:

Cu magia, delicatețea și virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune în Mireasa tânără o neobișnuită poveste de dragoste, între doi tineri meniți unul altuia încă din copilărie, recreând în același timp o lume gata să se năruie. Critica italiană a plasat romanul în seria cărților de mare succes ale autorului.

În așteptarea Fiului rătăcitor care i-a fost hărăzit drept soț, Mireasa tânără este inițiată în arta iubirii în scene de un splendid erotism difuz. Alături de ea, în centrul narațiunii lui Baricco trăiește un personaj colectiv, Familia Fiului, cu figuri paradoxale, de un pitoresc rar întâlnit, din rândul cărora se detașează Unchiul și servitorul Modesto. La răstimpuri însă, își face apariția un personaj improbabil și surprinzător: naratorul, ale cărui neliniști se materializează în povestea însăși, conferind cărții aura reflecției asupra meseriei de a scrie.

Romanul Mireasa tânără, de Alessandro Baricco a fost excelent tradus de Gabriela Lungu. Cartea are 200 de pagini și poate fi cumpărată cu reducere de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Emanuel Copilaș

Emanuel Copilaș - noul coordonator al colecției Colloquium de la Editura Adenium

Next Article
Sci+Fi FEST 2016

Sci+Fi FEST 2016 - festival de știință & science fiction

Related Posts

Total
0
Share