fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Munca, de James Suzman (Editura Publica, 2021)

Munca

Dr. James Suzman, autorul cărții Munca, este antropolog specializat în popoarele Khoisan din sudul Africii.

James Suzman sapă adânc în istoria muncii, făcându-ne să ne întrebăm dacă suntem programați genetic să muncim atât de mult pe cât o facem în zilele noastre. Prezentul este, vrem-nu vrem, din ce în ce mai automatizat dar oare oamenii din Epoca Pietrei au trăit pentru a munci sau au muncit pentru a trăi?

Cumpără cartea cu reducere

Cartea lui Suzman analizează amănunțit idei din antropologie, arheologie, biologie evolutivă, zoologie, fizică și economie, arătând că, deși am evoluat pentru a avea bucurie, sens și scop în muncă, strămoșii noștri au muncit mult mai puțin.

De asemeni, ei priveau munca destul de diferit față de cum o primvim noi astăzi.

Revoluția agricolă a schimbat percepția asupra muncii, iar relațiile cu cei din jur și cu mediul înconjurător s-au transformat în momentul în care oamenii au făcut trecerea de la vânat și cules la producția de alimente.

 Suzman crede că acum suntem într-un moment important, de cotitură, automatizarea tot mai accentuată ar putea să revoluționeze relația cu munca și, de ce nu, să ne ofere un viitor durabil și mai echitabil.

O explorare fascinantă, care pune sub semnul îndoielii presupunerile noastre fundamentale cu privire la ceea ce înseamnă munca. Pe măsură ce automatizarea amenință să perturbe complet piața globală a locurilor de muncă, trebuie să regândim urgent importanța economică, psihologică și chiar spirituală a muncii. Prin examinarea vieții vânătorilor-culegători, a maimuțelor și chiar a păsărilor, Suzman subliniază că lucrurile pe care le considerăm „naturale” sunt adesea doar moștenirea discutabilă a liderilor de gândire din epoca industrială și a religiilor agricole. Cunoașterea istoriei modului în care ne-am petrecut timpul odinioară ne va permite să facem alegeri mai inteligente în viitor.” – Yuval Noah Harari, autorul cărții Sapiens. Scurtă istorie a omenirii

Cartea Munca, de James Suzman a apărut la Editura Publica și poate fi comandată de la Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Primul roman

Concursul de debut literar Primul roman s-a încheiat – Anunțarea câștigătorilor

Next Article
25 de milioane de cărți livrate

Reduceri Elefant: 25 de milioane de cărți livrate

Related Posts

Total
0
Share