fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noutate la Editura Cartea Romaneasca: “Filosof de ocazie”, de A.C. Pahomi

filosof-de-ocaziePe o straduta patriarhala din centrul Bucurestiului, intr-una din cele sapte case vechi boieresti locuiesc doi prieteni: un filosof de ocazie – un autodidact care se hraneste cu sisteme filosofice, dar isi pastreaza atitudinea si candoarea diletantului, judecandu-se adesea autoironic – si Baltazar – un sculptor care lucreaza la opera vietii sale, un cal monumental din marmura care va atinge perfectiunea.

Traiesc boem, poarta discutii savante, au gusturi rafinate, asculta muzica clasica.

Pana intr-o zi, cand in cea mai luxoasa vila de pe strada se muta o femeie misterioasa de o frumusete rara.

Toti vecinii sunt atrasi de ea ca de un magnet. Cine este aceasta femeie? E Moartea, isi spune Baltazar, e Nemurirea insasi, isi spune filosoful. Viata isi continua cursul, necunoscuta e in continuare in centrul atentiei tuturor si vine ziua in care sculptorul termina statuia. Lucrurile se precipita, iar filosoful, chemat in graba, admira uluit perfectiunea uriasului armasar. In clipa urmatoare, cade secerat cand vede iesind din burta sparta a statuii o mana fina, inerta de femeie…

Poti cumpara cartea cu reducere de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reviste si inserturi. Noi aparitii, astazi, 16.01.2014

Next Article

O noua serie de super reduceri la cartile adevarulshop

Related Posts

Total
0
Share