fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noutate la Editura Humanitas: “Eroul discret”, de Mario Vargas Llosa

eroul-discret“Eroul discret”, primul roman publicat de Mario Vargas Llosa dupa acordarea Premiului Nobel pentru literatura in 2010.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=106e17aa0″]Cumpara cartea cu reducere de aici[/button]

„Un roman de mare forta, cu accente de melodrama impregnata de umor, ale carui episoade se deruleaza intr-un Peru eliberat de dictaturile militare; aici Piura si Lima, orasele predilecte ale lui Vargas Llosa, nu sunt spatii fizice, ci teritorii fictionale locuite de personaje ivite din imaginatia rodnica a scriitorului.

Cu Eroul discret, romancierul revine la temele lui obsedante: iubirea, libertatea, politica. Povestea are doi protagonisti, cu doua vieti oarecum paralele, care se incruciseaza intr-o buna zi, pe neasteptate. Felícito Yanaque si Ismael Carrera, doi barbati carora viitorul nu pare a le pregati surprize, ajung intr-un moment de cumpana al existentei. Primul se trezeste supus unui santaj caruia se hotaraste sa nu-i dea curs, ghidandu-se dupa cuvintele pe care tatal sau i le-a spus inainte de a muri: «Niciodata sa nu te lasi calcat in picioare!» Cel de-al doilea se pomeneste prins in vartejul unei bizare probleme de familie si se hotaraste sa le dea o lectie de viata fiilor lui care-i vaneaza averea.

Ambii eroi sunt, fiecare in felul sau, razvratiti discreti impotriva sortii ce le pare pecetluita, sfidand conventiile claselor sociale din care fac parte. Desi nu sunt nici rebeli, nici justitiari in toata puterea cuvantului, au forta de a-si depasi conditia, de a respinge ideile de-a gata, normele de viata si idealurile celorlalti. Un roman marca Mario Vargas Llosa, scris impecabil, alert, ludic, inteligent, din galeria marilor romane care i-au adus scriitorului faima binemeritata si Premiul Nobel pentru literatura.“ – Marin Malaicu-Hondrai

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carte cadou + transport gratuit de la Elefant

Next Article

"Copiii lui Hurin", de J.R.R. Tolkien (Editura RAO)

Related Posts

Total
0
Share