fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Noutate la Editura Humanitas: “Maestrul de ceai”, de Yasushi Inoue

maestrul-de-ceaiDincolo de povestea unei morti incarcate de mister, Inoue contureaza subtil esentele a doua lumi care de multe ori se suprapun: lumea maestrulului de ceai perfect, Sen no Rikyu, si lumea samuraiul perfect, Toyotomi Hideyoshi.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.elefant.ro%252Fcarti%252Ffictiune%252Fliteratura-clasica%252Fmaestrul-de-ceai-221824.html%253Fpleisty_src%253Dwidget”]Cumpara cartea cu reducere[/button]

„Maestrul Rikyu a fost martorul mortii multor samurai. Oare cati samurai au plecat spre campul de lupta dupa ce au baut ceaiul preparat de el? si apoi au si murit acolo. Dupa ce ai fost martorul atator morti nefiresti si violente, nu ai cum sa te bucuri de o moarte linistita.“

Sen no Rikyu, marele maestru de ceai din timpul lui Toyotomi Hideyoshi, moare prin sinucidere rituala. Enigma gestului sau il framanta neincetat pe Honkakubō, discipolul care i-a fost alaturi in ultimii ani si care pare sa comunice in continuare cu Maestrul: acesta i se arata in vis si ii vorbeste. Retraind in amintire toate marile ceremonii ale ceaiului oficiate de Maestru, toate gesturile si vorbele lui memorabile, Honkakubo ii intalneste pe cei mai importanti oameni din viata lui Sen no Rikyū, iar fiecare evocare a celui disparut e un prilej de a descoperi lucruri nestiute, de a intelege ceea ce a vrut Maestrul sa-i transmita, de a patrunde mai adanc arta ceaiului si in acelasi timp de a se impaca, in cele din urma, cu sine.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

25 de eBook-uri gratis si 60% reducere la eBook Reader-ul Trekstor 3.0

Next Article

30% reducere la toate cartile Editurii ALL

Related Posts

Privacy Preference Center

    Total
    0
    Share