În ultima zi a anului 1973, George Banu, devenit după patruzeci de ani o personalitate a scenei teatrale europene, sosea la Paris. Cu talent și emoție, el recompune aici drumul ce i-a permis să descopere și să creeze un „Paris personal“ în sânul celebrului oraș.
Spațiul fixează amintirile timpului, știm de la Proust, și aici putem afla efectul acestei relații poetice de-a lungul locurilor din memorie pe care autorul le evocă și prietena sa, Mihaela Marin, le fotografiază. O ocazie de a urmări totodată reperele unei „autobiografii urbane“ și de a descoperi un Paris dublu, când secret, când exemplar.
[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=9617003d6&unique=aaf7505c0″]Cumpara carte de aici[/button]
O carte ce se plasează între mărturia subiectivă și descrierea obiectivă, între promenada personală și mitologia „orașului luminilor“, o carte despre experiența unui emigrant care a integrat Franța fără a-și uita originea. Parisul personal de George Banu desenează harta acelui oraș individual capabil să restituie o biografie. Citind-o, le descoperim împreună, căci autorul se mărturisește și, în același timp, călătorește.