fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noutate la Editura Polirom: “Bucataria sclavilor”, de Kathleen Grissom

bucataria-sclavilorRamasa orfana, micuta Lavinia ajunge pe pamanturile unei plantatii de tutun, unde trebuie sa traiasca si sa munceasca alaturi de sclavi, in bucatarie. Aflata in grija frumoasei Belle, despre care unii cred ca-i amanta stapanului, Lavinia devine treptat parte a noii familii; singura opreliste in calea aparentei sale fericiri este faptul ca, desi pe o plantatie plina de sclavi de culoare, ea e o sclava „alba“. In ciuda tuturor greutatilor, va fi acceptata in „casa cea mare“, de unde stapanul lipseste, iar stapana se lupta cu dependenta de opiu.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.elefant.ro%252Fcarti%252Ffictiune%252Fliteratura-contemporana%252Fbucataria-sclavilor-217413.html%253Fpleisty_src%253Dwidget”]Cumpara cartea cu reducere[/button]

Kathleen Grissom marcheaza prin apropierea celor doua personaje, mulatra Belle si „alba“ Lavinia, un contrast greu de pus in cuvinte. Bucataria sclavilor este o poveste tragica, punctata pe alocuri de nesiguranta asteptarii si de intelesuri noi ale realitatii familiale, unde dragostea si credinta, desi trebuie sa invinga orice piedica, esueaza adesea.

„Acum cativa ani, am restaurat impreuna cu sotul meu un vechi han aflat pe pamanturile unei plantatii din Virginia. In vreme ce-i studiam trecutul, am dat peste o harta pe care se afla desenat, chiar langa casa noastra, un loc: Dealul negrilor. Nestiind povestea lui, istoricii s-au gandit doar la semnificatia numelui, care nu putea fi decat una tragica. Mi-am framantat mintea cu ea luni de zile. Pana la urma, am vazut cu ochii mintii o scena la fel de limpede precum un film. Am inceput sa scriu, iar cuvintele zburau pe hartie. Am mers pe urmele unei fetite albe inspaimantate, alergand pe deal in spatele mamei innebunite… asa am inceput sa scriu la Bucataria sclavilor.“ – Kathleen Grissom

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

30% reducere + o carte cadou de la Editura Lira

Next Article

40% reducere la orice carte. Doar astazi!

Related Posts

Total
0
Share