fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Noutăți editoriale – cărți frumoase la prețuri mici

Noutăți editoriale

Moda vizionării filmului înainte de a absorbi cartea care l-a generat poate fi dezamăgitoare. Pentru cei ce iubesc cititul, comparația se face invers: cartea față de film. Poate acesta este motivul principal pentru care cei ce știu ce înseamnă cu adevărat miile de nuanțe ale unei cărți –  care pot scăpa unei producții cinematografice restricționate de buget și trecute prin filtrele atâtor „intermediari” (regizori, scenariști, mașiniști etc.) – optează pentru a citi tot ce este nou.

Noutățile editoriale nu pot scăpa celor care se vor la curent cu propria epocă. Odată pusă temelia constructului interior pe care numai cărțile îl pot edifica, menținerea în actualitate a acestui splendid imobil spiritual vine de la noutățile editoriale. Ele sunt nu doar rezultatul evoluției literaturii, ci și al trecerii acestei forme de artă din trecut în prezent și din reperele cunoscute în explorările prezente, viitorul din cărțile momentului fiind mult mai mult decât o tatonare.

A citi o carte nouă poate fi similar cu a avea o haină de ultima modă, dar poate fi, în același timp, și o viziune proaspătă asupra unei teme pe care fiecare o are undeva înrădăcinată și care iese la suprafață, preț de o carte, pentru a căpăta nuanțe neașteptate. A citi o carte nouă poate deschide o perspectivă inedită asupra unui subiect abordat în trecut sau poate fi inedită pur și simplu. Apetitul pentru cărți noi este, în esență, o foame a creierului, pentru mulți similară cu cea standard, a stomacului, la fel de imperativă și cu beneficii uriașe.

Cărțile noi sunt, ca și predecesoarele lor din toate timpurile, „prieteni reci, dar sinceri”. Într-o lume a amicilor și amicițiilor de toate felurile, prietenia unei cărți este o nouă frontieră. Într-un volum nou se poate regăsi un drag autor „vechi” care a decis să „vorbească” din nou, se poate descoperi un scriitor de mare viitor care sparge tipare și face apel la falduri interioare pe care cititorul probabil nici nu bănuiește că le are, se poate trăi, se poate visa, se poate creiona o strategie, se poate râde și plânge. În orice carte nouă este o libertate nemăsurată.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ce a văzut câinele

Recenzie la cartea Ce a văzut câinele, de Malcolm Gladwell

Next Article
ESARFE El Potro

Gazeta Sporturilor iti aduce colecția de 8 MAXI ESARFE El Potro!

Related Posts

Total
1
Share