fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Nuditatea”, de Giorgio Agamben [Editura Humanitas, 2015]

nuditateaDaca vreti mai mult decat o lectura usoara, dar frumoasa, un roman de pilda, ar fi cazul sa va indreptati pasii si spre carti “mai altfel”. Nu stiu cat de bine va impacati cu cartile “studiu”, eseistica sau filosofie, dar “Nuditatea” de Giorgio Agamben este o carte valoroasa si extrem de interesanta. “Nuditatea” a aparut recent la Editura Humanitas, dar Giorgio Agamben este un autor publicat in Romania si in alte randuri, vezi aici mai multe carti scrise de el.

“Nuditatea”, de Giorgio Agamben poate fu cumparata online, cu reducere, de aici.

Despre “Nuditatea”, de Giorgio Agamben:

Un fertil amestec al genurilor, asa ar putea fi definite eseurile care alcatuiesc acest volum. Giorgio Agamben investigheaza in ele teme extrem de variate, de la relatia dintre sarbatoare si bulimie la cea dintre nuditatea mult prizata in epoca noastra si corpul de slava al preafericitilor, de la ce inseamna sa fii contemporan la sensurile ascunse din celebra „monograma“ K., cu care Franz Kafka il numeste pe eroul catorva dintre principalele sale romane.

O varietate catusi de putin deconcertanta insa, pentru ca toate eseurile converg catre obsesia cardinala a filozofului italian, prezenta ca atare in nenumarate dintre cartile publicate de-a lungul anilor: definirea asezarii noastre in lumea de azi si cercetarea radacinilor acestei asezari – meditatia filozofica, gandirea teologica si marea literatura care ne preceda si ne determina cu intelesurile si subintelesurile lor.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lansare de carte: "O regina pe esafod" de Hilary Mantel

Next Article

"Umbra" de Ismail Kadare [Editura Humanitas, 2015]

Related Posts

Total
0
Share