fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O apariție-eveniment: Gena. O istorie fascinantă, de Siddhartha Mukherjee

Gena. O istorie fascinantăEditura ALL a publicat versiunea în limba română a volumului de excepție Gena. O istorie fascinantă, semnat de Siddhartha Mukherjee, autor distins cu Premiul Pulitzer.

Gena, codul tainic care alcătuiește și definește ființa umană, a devenit una dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei. Povestea ei se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil, cu standardele academice inerente unei lucrări cu o asemenea tematică.

De-a lungul secolelor, oameni de știință vizionari și adesea neînțeleși sau chiar ironizați, la vremea lor, au depus nenumărate eforturi pentru a descifra secretele genei umane, pe care au considerat-o un fel de Sfânt Graal. Parcurgând această călătorie fascinantă, cititorul va descoperi experimentele, cazurile și chiar întâmplările șocante care au marcat istoria geneticii. De asemenea, va afla detalii extraordinare despre activitatea personalităților-cheie ale acestui domeniu, de la călugărul augustin Gregor Mendel și Charles Darwin la Francis Crick, James Watson și Rosalind Franklin.

Siddhartha Mukherjee este cercetător, biolog specializat în celule stem și genetician în domeniul oncologic, profesor asistent la Universitatea Columbia, cu numeroase articole științifice apărute în publicații precum Nature, Cell, Neuron, New England Journal of Medicine și New York Times. Cartea sa Împăratul tuturor bolilor. O biografie a cancerului (Editura ALL, 2011) a devenit bestseller internațional și a fost răsplătită cu Premiul Pulitzer pentru non-ficțiune în 2011.

Editura ALL, parte a Grupului Editorial ALL, are un portofoliu central de carte academică şi specializată, în care se regăsesc lucrări importante din domeniul ştiinţelor sociale, ştiinţelor naturale şi medicinei.

Cartea Gena. O istorie fascinantă, de Siddhartha Mukherjee poate fi cumpărată de la Libris sau Esteto.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Vin rușii

Lansarea volumului colectiv Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase

Next Article
Libris

Reduceri estivale la Libris: doar azi plătești cu 25% mai puțin

Related Posts

Total
0
Share