fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O fată ca tine, de Maureen Lindley, cartea lunii august la Humanitas Fiction!

O fată ca tineO fată ca tine este în primul rând o carte despre iubire, solidaritate şi forţă morală într-o lume în derivă, care, împletind aparent mărunte istorii personale cu istoria mare, devine povestea unei generaţii pierdute.

Satomi Baker suceşte capul celui mai râvnit băiat din şcoală şi este o cititoare avidă, eleva preferată a domnului Beck. Este rebelă, îndrăzneaţă şi nu pune câtuşi de puţin preţ pe virtuţile pe care mama ei, Tamura, încearcă să i le insufle. După atacul japonez de la Pearl Harbor, fiica şi văduva unui erou american nu sunt scutite de tratamentul cuvenit celor care au fie şi „o singură picătură de sânge japonez“ fiind trimise în lagărul de la Manzanar, populat cu peste o sută de mii de persoane, de la nou-născuţi la bătrâni.

Lagărul îi oferă însă lui Satomi prilejul de a învăţa valoarea libertăţii şi de a-şi cunoaşte cu adevărat mama, înţelegând pe deplin adânca umanitate a principiilor după care aceasta se ghidează. Lungul drum pe care-l parcurge Satomi de la adolescenta sălbatică la tânăra care-şi găseşte împlinirea pe Coasta de Est este redat cu mână sigură de Maureen Lindley, într-o poveste fascinantă.

Traducere din engleză de Irina Bojin.

Romanul O fată ca tine, de Maureen Lindley poate fi cumpărat de la Cărturești, Libris sau Humanitas.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cărți romantice cu Libertatea pentru femei (apariții în august)

Next Article
recomandări

Recomandările zilei - 1 august 2016

Related Posts

Total
0
Share