fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

O istorie culturala a toaletelor [Editura Art, 2014]

o-istorie-culturala-a-toaletelorO carte cu o coperta interesanta si un titlu cel putin ciudat. Sunt convins ca “stiinta vesela” poate fi un companion excelent pentru cei care vor si altfel de lecturi. Cartea a fost publicata de curand la Editura Art, in traducerea Anei Maria Luft. O puteti cumpara online, la un pret excelent.

Pentru Roger-Henri Guerrand, wc-ul, bideul, oala de noapte sunt indicii esentiale in investigatiile sale asupra moravurilor unei populatii intr-un anume moment istoric. In acestea el vede atat expresiile lor de zi cu zi, cat si reprezentarile lor. Pentru el, aceste obiecte scot la iveala starea unei societati, sanatatea sa, ierarhiile sale, facilitatile, valorile si lipsurile, frustrarile si inegalitatile (intre generatii si intre sexe).

Dragi cititori, intrati fara jena in veceurile autorului, spatii ce reveleaza mai bine decat oricare altele cotidianul stramosilor nostri si ne fac sa ne punem intrebari despre al nostru. Puteti citi acest volum la toaleta, asezati pe tron! Roger-Henri Guerrand, adept al „stiintei vesele”, se dovedeste a fi un companion nonconformist dintre cei mai exigenti in lupta pe care n-a incetat s-o duca impotriva oricaror forme de alienare. Sa va simtiti usurati!

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

O noua aparitie in colectia Iubiri si destine

Next Article

Top 100 carti cu pana la 78% reducere

Related Posts

Total
0
Share