fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“O istorie a piratilor”, de Nigel Cawthorne (Editura Lider)

o-istorie-a-piratilor1Pirateria a aparut din clipa in care oamenii au inceput sa cutreiere marile pentru a face comert. Viata piratilor semana insa foarte rar cu povestile stralucitoare din filme.

Cumpara cartea cu reducere de aici

De obicei, aventura lor nu dura mai mult de doi, trei ani si de cele mai multe ori se sfarsea lipsita de glorie la capatul unei franghii. Avand la baza relatari autentice, cartea dezvaluie adevarul din spatele legendelor despre viata pe mari si oceane.

A aparut astfel moda acelor povesti cu pirati, puternic romantate, printre autori numarandu-se Sir Walter Scott si Lordul Byron. Tot ei i-au inspirat pe scenaristii unor filme precum The Secret of Treasure Island, Pirates of the Caribbean sau Captain Blood, care l-a facut celebru pe Errol Flynn.

In esenta, autorul reuseste sa reinvie o tipologie, aceea a oamenilor care nu se supuneau niciunei constrangeri, traind in afara legii. Isi acceptau soarta, erau hotarati sa duca o viata palpitanta.

O lectura captivanta prin multitudinea detaliilor inedite privind stilul de viata al piratilor, armele folosite in confruntarile de pe mare sau ambarcatiunile cu care calatoreau.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Cum sa scap de Matthew", de Jane Fallon (Editura Polirom)

Next Article

"Un atlas al dorintelor zadarnice", de Anuradha Roy (Editura Humanitas)

Related Posts

Total
0
Share