fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys (Editura Epica, 2017)

O mare de lacrimiRecent în portofoliul Editurii Epica și-a făcut apariția și cartea O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys, roman ce se află pe listele celor mai bune romane ale anului 2016 ale următoarelor publicații: Booklist, Publisher’s Weekly, Kirkus.

Ruta Sepetys este o autoare de ficțiune istorică apreciată în toată lumea. Romanele ei, Printre tonuri cenușii, Out of the Easy și O mare de lacrimi, au fost nominalizate la Carnegie Medal, au fost publicate în 45 de țări și traduse în 36 de limbi.

O mare de lacrimi de Ruta Sepetys, o ficțiune istorică pentru adolescenți și tineri, #1 Bestseller New York Times și declarată ”Cea mai bună carte de ficțiune a anului 2016 pentru adolescenți și tineri” de Goodreads.com.

Câteva cuvinte despre romanul O mare de lacrimi:

Ne aflăm la finalul celui de al Doilea Război Mondial, în Prusia Răsăriteană, unde mii de refugiați caută cu disperare o cale de scăpare din calea morții. Printre aceștia se află și Joana, Emilia și Florian, ale căror vieți se intersectează pe drumul către nava care le promitea salvarea, Wilhelm Gustloff. Fiecare are secrete „incomode”, ca toți cei care trăiesc vremuri de război, de fugă și de lipsuri. Uniți prin forța împrejurărilor, poveștile lor converg, iar paleta narativă se îmbogățește în consecință, deopotrivă cu emoțiile cititorilor care află despre minciuni și revelații, despre trădare și generozitate, despre violență și autoamăgire. Cu fiecare minut care-i apropie de țărmul izbăvitor, își înving neîncrederea și își consolidează speranța. Dar, tocmai când credeau că au reușit, intervine inevitabilul had al sorții.

Ruta Sepetys reconstituie ficțional un fapt istoric șocant, adesea trecut sub tăcere, o tragedie a unor victime dintr-un război sinistru, în memoria cărora scrie, cu sensibilitate și reverență, un omagiu literar, dovedind că, până la urmă, omenia și iubirea pot triumfa chiar și în cele mai întunecate și cumplite momente ale istoriei.

Romanul O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys poate fi cumpărat cu reducere de aici.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
extra reducere

10% extra-reducere la cărți și transport gratuit la orice comandă de la Libris

Next Article
cărți ieftine

50% reducere la peste 40.000 de cărți (doar azi, 23 martie 2017)

Related Posts

Total
1
Share