fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Oceanul care ne desparte, de Tahereh Mafi (Editura Corint, 2019)

Oceanul care ne desparte

Oceanul care ne desparte, un roman emotionant, inspirat din propriile experiente legate de dragoste, de pasiunea pentru breakdance si de impactul devastator pe care il pot avea stereotipurile.

Romanul Oceanul care ne desparte a apărut recent la Editura Corint în colecția Leda Edge și pote fi comandat și online din majoritatea librăriilor online. La finalul postării găsiți și locurile de unde-l puteți comanda la cel mai bun preț.

Suntem in 2002, la un an de la atentatele din 11 septembrie, iar Shirin tocmai a inceput sa mearga la o noua scoala. Este o perioada agitata pentru omenire, insa si pentru Shirin, o tanara musulmana de saispre zece ani care se confrunta in continuu cu prejudecatile. Shirin este agresata zilnic – prin priviri nepoliticoase, comentarii umilitoare si chiar prin violenta fizica. Totul se intampla ca reactie la rasa careia ii apartine, la religia sa si la hijabul pe care il poarta. De aceea, tanara a decis ca nu va mai avea incredere in oameni, nu va mai incerca sa se integreze si nici nu va mai lasa pe nimeni sa se apropie de ea suficient, incat sa fie ranita. Asa ca isi ineaca frustrarile in muzica si in breakdance.

Insa, deodata, Ocean James apare in viata ei. Pentru prima oara, cineva se arata cu adevarat interesat sa o cunoasca. Cei doi tineri provin din doua lumi ireconciliabile, iar Shirin se simte incapabila sa darame zidul de protectie pe care l-a cladit in jurul ei.

Tahereh Mafi, autoarea seriei ATINGEREA LUI JULIETTE, revine cu un roman emotionant, inspirat din propriile experiente legate de dragoste, de pasiunea pentru breakdance si de impactul devastator pe care il pot avea stereotipurile.

“Oceanul care ne desparte este ca o inima deschisa – una care straluceste, care sufera, care simte dor nestavilit si care, mai presus de orice, iubeste cu patima, in ciuda tuturor piedicilor. Chiar si peste ani, va veti aminti exact momentul in care ati citit aceasta carte. O poveste despre adevar, iubire si bucurie, care depaseste granitele.” – Marie Lu, autoarea seriilor TINERELE ELITE si WARCROSS

“O explorare nedisimulata – si totusi extraordinar de eleganta – a identitatii, a singuratatii si a familiei, onesta si plina de forta pana la capat! Tahereh Mafi da tot ce are mai bun, iar cititorul are doar de castigat.” – Sabaa Tahir, autoarea seriei ELIAS si SPIOANA CARTURARILOR

“Este o carte splendida! Dulce, dar neinfricata, frumoasa chiar si cand descrie o realitate cruda. Proza lui Tahereh debordeaza de pasiune si de sinceritate. Fara sa fie sentimentala, este plina de suflet. Cele mai bune carti reusesc sa te faca sa reevaluezi lumea din jur, iar Oceanul care ne desparte se numara printre ele. Am adorat aceasta carte!” – Nicola Yoon, autoarea romanelor Si soarele e o stea si Absolut tot

Romanul Oceanul care ne desparte, de Tahereh Mafi poate fi comandat online, cu reducere, de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Tonomatul

Lansare de carte: Tonomatul, volumul de povestiri fantastice de Andrei Panț

Next Article
Dosar permanent

Recenzie la cartea Dosar permanent, de Edward Snowden

Related Posts

Total
0
Share