fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Olandeza, de Robert Matzen (Editura RAO, 2021)

Olandeza

In Olandeza cititorul descopera o latura inedita a celebrei actrite Audrey Hepburn – adolescenta timida si retrasa, pasionata de balet, care a crescut in Olanda aflata sub ocupatia nazista in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Biografia scoate la lumina aspecte putin cunoscute sau controversate legate de familia lui Audrey, de executia brutala a unchiului ei, de experienta traumatizanta a razboiului, de foametea indurata de familiile olandeze in iarna anului 1944.

Audrey a contribuit la sustinerea miscarii de rezistenta olandeze, ingrijind ranitii in timpul luptelor de la Arnhem. Cartea prezinta amintirile lui Audrey, interviuri cu oameni care au cunoscut-o in vremea razboiului, jurnale de razboi si cercetari in arhivele olandeze clasificate, precum si o serie de fotografii uimitoare care completeaza povestea lui Audrey Hepburn in timpul razboiului.

Audrey Hepburn a făcut parte din Rezistența olandeză. A lucrat ca asistent medical în timpul bătăliei de la Arnhem, când a avut loc execuția brutală a unchiului ei și a trecut prin calvarul foametei din timpul iernii lui 1944.

Cartea Olandeza, de Robert Matzen a apărut la Editura RAO în 2021 și poate fi comandată de aici.

bogdan
Total
8
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Litera Party

Litera Party - carte Cadou în fiecare zi + reduceri de până la 90%

Next Article
Librex

Librex marchează primul an de transport gratuit la orice comandă

Related Posts

Total
8
Share