fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

O noua aparitie la Polirom: “Palatul puricilor”, de Elif Shafak

image-2014-09-12-18090451-41-palatul-puricilor-elif-shafak

De curand, Editura Polirom a publicat in colectia “Biblioteca Polirom” romanul “Palatul puricilor”, scris de scriitoarea de origine turca Elif Shafak. Cartea poate fi cumparata cu reducere, de aici.

“Palatul Puricilor” foloseste cu ingeniozitate structura narativa din O mie si una de nopti, ramificand naratiunea principala in nenumarate povesti, care mai de care mai amuzanta si mai uimitoare. Ceea ce leaga toate aceste intimplari este locul in care se petrec – Palatul Bomboana, o cladire de apartamente de pe strada Cabal, construita pe la jumatatea secolului XX de un cuplu de imigranti rusi. Altadata plin de farmec si cu personalitate, acum insa cazut in paragina, invadat de gunoaie si de paraziti de toate soiurile, Palatul Puricilor, asa cum a ajuns sa fie poreclit, este populat de personaje curioase, de la pitorestii coafori Celal si Cemal la obsedata de curatenie Tijen Igiena, familia Fiii-cei-iuti-din-fire, urmarita de blestemul nasurilor, sau frumoasa Amanta Trista. Palatul Puricilor este, de fapt, o metafora a Istanbulului, cu amestecul lui de vechi si nou, splendoare si mizerie si diversitatea lui culturala cuceritoare.

Elif Shafak are talentul rar de a gasi scenele cele mai ascunse, mai tainice, ale Istanbulului, unde nenumarate ramasite ale culturii vechiului Imperiu Otoman rasar in arborele genealogic al oricarei familii turce. – The New York Times Book Review

“Palatul Puricilor” este inceputul unei calatorii neobosite, uneori amuzante, alteori amestecind farsa cu pasiunea, in trecutul Turciei. – The Independent

Scriitoare de origine turcă, Elif Shafak s-a născut în Franţa, la Strasbourg, în 1971. Şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în Spania, apoi a revenit în Turcia, împreună cu familia sa. În prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universităţii din Arizona. A debutat în literatură în 1994, cu povestirea Kem Gözlere Anadolu, însă a obţinut succesul şi recunoaşterea publicului turc cu primul său roman, “Sufiţii”, publicat în 1997. Cel de-al doilea roman, “Oglinzile oraşului”, publicat în 1999 şi distins în 2000 cu premiul Uniunii Scriitorilor Turci, a impus-o definitiv în literatura turcă. Acestuia i-au urmat “Privirea” (2000) şi “Palatul puricilor” (2002). La Editura Polirom i-au apărut romanele “Bastarda Istanbulului” (2007, 2012, 2013), “Sfantul nebuniilor incipiente” (2009), “Cele patruzeci de legi ale iubirii” (2011, 2014), “Laptele negru” (2012), “Onoare” (2013).

Anuța Stănculeanu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Unde gasim cele mai ieftine carti pentru copii

Next Article

Profesionistii Romaniei sustin dezvoltarea tinerilor

Related Posts

Total
0
Share