fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Pământul nelocuibil, de David Wallace-Wells (Editura Litera, 2021)

Pământul nelocuibil

David Wallace-Wells, autorul cărții Pământul nelocuibil, este membru al fundației New American și editorialist pe probleme de climă și editor-adjunct la revista The New York.

Cumpără cartea cu reducere

Wallace-Wells, atât de interesat de catastrofele climatice ce ar putea să se producă din lipsă de responsabilitate, evită totuși să folosească termeni specifici domeniului climatologiei, îmbrăcând acest scenariu sumbru în forma unei “proze elegante și curgătoare”, după cum remarcă Jennifer Szalai, în The New York Times.

“Această carte are potențialul de a deveni Primăvara tăcută a generației sale.” – The Washington Post

“Puternic argumentată. (…) O analiză magistrală a motivelor pentru care – cu atâtea soluții la îndemână – alegem pieirea.” – Nature

O încălzire de peste 4˚C până în 2100 înseamnă, potrivit unor estimări, că regiuni întregi din Africa, Australia, Statele Unite, America de Sud, la nord de Patagonia, și Asia, la sud de Siberia, vor deveni de nelocuit din cauza căldurii, deșertificării și inundațiilor.

Aceste scenarii deși groaznice nu au cum să ne lase indiferenți și nici nu putem să ne amăgim în continuare cu un optimism nemăsurat, crezând că nu se va întâmpla nimic rău, iar dacă se va întâmpla oricum nu avem elaborat nici un plan ce ar putea să ducă la salvarea planetei.

Cartea Pământul nelocuibil, de David Wallace-Wells face parte din Colecția Carte Pentru Toți, apărută la Editura Litera și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Copilul

Copilul, de Fiona Barton (Editura Litera, 2021)

Next Article
Strada Sardinelor

Strada Sardinelor, de John Steinbeck (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
0
Share