fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Povestiri dintr-un buzunar & Povestiri din celalalt buzunar”, de Karel Capek

povestiri-dintr-un-buzunarAutorul gliseaza intotdeauna subtil catre situatii absurde, intamplari banale ajungand sa ia proportii in mod artificial, pentru ca intotdeauna finalul sa dezamorseze in cheie ironica intreaga constructie narativa. Personaje caricaturale populeaza o lume mica, plina de iluzii, in care autismul social pare generalizat, iar cele mai luminate minti sunt detectivi, profesori sau functionari marunti care izbutesc sa vada imaginea de ansamblu.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=6befb026b”]Cumpara cartea cu reducere de aici[/button]

Un hot care da spargeri numai pentru a lasa cate o poezie la locul faptei, in speranta ca va fi publicat, un tanar care se autodenunta, fara sa dea detalii despre crima comisa, si care nu poate fi judecat in lipsa probelor, un ajutor de brutar care strecoara ace in painile pe care le coace pentru a se razbuna pe patron sunt tot atatea exemple de protagonisti ai unor intamplari aparent lipsite de motivatii reale. Numai ca in proza lui Capek, ce emana prin toti porii umor negru si caustic, actul gratuit nu exista, iar personajele, oricat de bizar ar parea, au motive si alibiuri pe cat de marunte, pe atat de veridice.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri suplimentare la cartile din wishlist

Next Article

Colectia "Mari pianisti" revine din 14 ianuarie impreuna cu Jurnalul National

Related Posts

Total
0
Share