fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Prima grijă: prevenţia („SAS. Ghidul supravieţuitorului”, de John Wiseman)

„Lofty” Wiseman pune în 700 de pagini toate detaliile şi imaginile necesare cuiva care ar trebui să supravieţuiască în caz de condiţii extreme şi neprevăzute. Cartea vine ca un răspuns (britanic) la faptul că există o modă (mai ales printre americani) care cere pregătire intensă pentru eventualitatea unui război nuclear sau a unei invazii extraterestre. Oameni obişnuiţi îşi fac buncăre pe care le îndeasă cu mâncare şi baterii, deci era timpul să le vină în ajutor profesioniştii care să le facă ordine în toate aceste acumulări şi să le dea soluţii pas cu pas pentru orice situaţie nefericită.

  • sas-ghidul-supravietuitoruluiCarte publicata in 2014 la Nemira
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Colectia Diverse
  • Traducator: Alexandru Macovescu, Valentina Tache
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 736

Veteranul militar John „Lofty” Wiseman este un adept al principiului „paza bună trece primejdia rea” şi consideră că „antrenarea pentru supravieţuire este cea mai bună poliţă de asigurare într-o lume nesigură. Dacă vom şti cu toţii regulile de bază şi ce avem de făcut în caz de urgenţă, lumea întreagă va deveni imediat un loc mai sigur”, afirmă autorul.

Concret, dacă cedează frânele maşinii, câteva lucruri se impun urgent: se ia piciorul de pe acceleraţie, se activează luminile de avarie, se activează gradual frâna de urgenţă. Apoi se înlătură vehiculul de pe carosabil. Dacă din întâmplare acest episod a intervenit pe un drum pustiu din America (fireşte!), se ridică un adăpost improvizat şi se supravieţuieşte chiar câteva zile cu flora locală, dar şi cu fauna, prin aportul nutritiv pe care îl pot aduce „naufragiatului” anumite insecte şi unii viermi, indicaţi cu precizie.

Iar pentru cei care cred că inimaginabilul poate surveni şi în oraş, tehnicile de supravieţuire pe care le predă expertul numărul 1 în astfel de tehnici John Wiseman sunt utile şi aici, autorul împărtăşind cititorului experienţa şi cunoştinţele şi pregătindu-l să supravieţuiască oricând şi oriunde în lume.

Iată şi componentele acestui ghid complet: supravieţuirea în caz de dezastre, calamităţi şi împrejurări ostile, în caz de rănire sau accident (pe uscat sau pe apă), hrănirea corespunzătoare în astfel de situaţii (cum şi ce se mănâncă şi cum se pregăteşte hrana), cum se poate ieşi în siguranţă din zone necunoscute „citind semnele” (geografice, meteorologice etc). Pentru a fi concludent, specialistul în supravieţuire în ciuda a orice redă şi studii de caz, elaborând şi scenarii de supravieţuire pentru diverse situaţii. Aşa cum aminteam, totul este bogat ilustrat, pentru o imagine de ansamblu cât mai clară şi o fixare optimă a noţiunilor în mintea cititorului care vrea să fie pe deplin pregătit.

O scurtă privire asupra evoluţiei celui care dă nepreţuitele sfaturi relevă aspecte impresionante: in 1959, la vârsta de 18 ani, Wiseman devenea cea mai tânără persoană care trecuse testele SAS (Special Air Service) vreodată. A activat în cadrul acestor trupe de elită timp de 26 de ani, a fost şef de centru operaţional în cadrul SAS, fondator al diviziei SAS contrateroriste şi a antrenat Beretele Verzi, făcând parte şi din sistemul de alegere a viitorilor membri SAS. „Este o legendă pentru acest regiment”, s-a spus despre el în momentul când s-a retras.

Cartea poate fi cumparata cu reducere si transport gratuit de aici.

Roxana Ichim Istudor
Total
5
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Oferta zilei: ”Miniaturista” de Jessie Burton cu doar 20,25 lei (doar azi, 25 iunie 2015)

Next Article

Eveniment: Clasa faliţilor – „Subprimes” – de Karl Taro Greenfeld

Related Posts

Total
5
Share