fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Privighetoarea, de Kristin Hannah – cea mai bună carte de ficțiune istorică

PrivighetoareaBlockbuster internațional, cartea anului pe Amazon, locul I în Top Goodreads 2015 la categoria ficțiune istorică, roman în curs de ecranizare, Privighetoarea, de Kristin Hannah, este disponibilă acum în colecția Blue MOON a Editurii Litera.

Franța, 1939. În liniștitul orășel Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, întrucât acesta pleacă pe front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța… și totuși, soldații își fac apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați. Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.

Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. Pe când mii de parizieni se retrag din capitală, trecând prin ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Dar când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a se uita în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.

„Mi-a plăcut nespus Privighetoarea de Kristin Hannah, o scriitoare americană deosebit de talentată; personaje bine conturate, intrigă excepțională, emoții extraordinare, cine își poate dori mai mult de la un roman?“  – Isabel Allende

Kristin Hannah a scris peste 20 de bestselleruri, Privighetoarea fiind tradusă și publicată în 39 de țări.

Blue MOON este o colecția care include cele mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane, cele mai celebre romanciere ale genului, cele mai apreciate titluri ale momentului.

Romanul Privighetoarea, de Kristin Hannah, este acum disponibil pe www.litera.ro și pe www.elefant.ro, precum și în librăriile din toată țara.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
promotii Cărturești

Cumperi o carte, pe a doua o primești gratuit (doar azi, 22 noiembrie)

Next Article
concurs

Concurs: câștigă o carte la alegere oferită de Net Shape

Related Posts

Total
0
Share