fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Să dăm atenție lucrurilor bune (recenzie la cartea “Kafka pentru deprimați”, de Allan Percy)

Kafka pentru deprimați – Allan Percy, trad. Anca Irina Ionescu, ed. Herald, 2014

kafka-pentru-deprimati99 de pilule de înțelepciune au fost culese și comentate de Allan Percy, expert în coaching și tehnici de îndrumare personală. Cu Allan Percy suntem familiarizați și datorită altor cărți cu pilule de înțelepciune, Oscar Wilde pentru blazați și Nietzsche pentru stresați, ambele apărute tot la editura Herald.

Cumpara cartea cu reducere, de aici.

Să nu vă speriați, citatele și comentariile nu se adresează deprimaților, în sensul real al cuvântului, doar oamenilor care doresc să-și îmbunătățească viața și au nevoie de câteva idei pentru a-și da seama de unde să pornească sau cum să folosească instrumentele avute la dispoziție. Este o carte savuroasă pe care trebuie să guști puțin câte puțin fiindcă vorbele de duh ale lui Kafka nu trebuie luate mot-a-mot, altfel ajungem ca Josef K.

Recomand, pentru o vedere mai clară, și lecturarea celor două volume menționate, pentru a avea un tabel complet al lucrurilor bune pe care merită să le încerci.

Pentru a da exemplu, voi culege câteva citate și comentarii care mi-au plăcut și de care (sper eu) o să țin cont. Unul dintre citatele scrise de Kafka spune că: ”NR 47: Nimeni nu va trăi miracole dacă crede cu adevărat. Ziua nu se văd stelele.” Poate sună puțin ciudat dar, ne explică mai jos autorul despre cum să dăm viață invizibilului. ”… cu ajutorul unui jurnal intim sau al unui blog, unde să notăm cel puțin un miracol pe zi, cum ar fi:

  • descoperirea unei poezii sau a unui cântec care aduce ceva diferit în viața noastră
  • recuperarea unei amintiri din negura anilor
  • încercarea de a prepara un nou fel de mâncare
  • reluarea legăturii cu cineva are a fost important pentru noi într-o altă perioadă”

Voi când ați făcut lucrurile astea ultima dată? Eu, imediat ce am citit rândurile acesta, pe care vi le transcriu și vouă, m-am oprit să mă gândesc ce lucruri bune mi s-au întâmplat în ziua respectivă. Și, punându-le pe listă am descoperit că mi s-au întâmplat multe lucruri bune și că, dacă le văd mai des, pot să-mi îmbunătățesc viața considerabil. Fiindcă ele sunt acolo, dar noi avem tendința să ne amintim doar de cele rele, acestea rămânând mai ușor în minte. În concluzie, lucruri frumoase ni se întâmplă zilnic, trebuie doar să le vedem.

Și fiindcă tot suntem la capitolul fericirea de zi cu zi, o să mai redau o pilulă de înțelepciune și un comentariu aferent (și, de data asta, nu mai este nevoie de explicație).

”NR 65: Important este să transformăm pasiunea în caracter” – a scris Kafka, iar autorul ne spune, cu ajutorul unei poezii, ce înseamnă asta:

  • Ai grijă de gândurile tale, căci acestea se transformă în cuvinte.
  • Ai grijă de cuvintele tale, căci acestea se transformă în acțiuni.
  • Ai grijă de acțiunile tale, căci acestea se transformă în obiceiuri.
  • Ai grijă de obiceiurile tale, căci acestea îți formează caracterul.
  • Ai grijă de caracterul tău, căci acesta se transformă în destinul tău”

Lectură plăcută!

Emilia Zăinel

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Weekend Orson Scott Card: 50% reducere la cartile autorului

Next Article

Happy Day. Ziua cu cele mai mari reduceri la carti

Related Posts

Total
0
Share