fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie la cartea Juiceman, de Andrew Cooper

Juiceman

Am intrat în anul 2021 și măcar schematic fiecare dintre noi are câteva obiective în minte: să petreacă mai puțin timp pe rețelele sociale, să adopte un stil de viață mai sănătos, să se bucure de mai multe momente în natură, etc.

Iar cartea lui Andrew Cooper, Juiceman (Omul cu sucurile) vine să ne revigoreze cu peste 100 de rețete de sucuri, smoothie-uri și câteva feluri de mâncare pentru toată familia.

Cartea a apărut la Editura Lifestyle Publishing, traducerea din engleză fiind realizată de Isabella Prodan.

Model și actor, Andrew a fost mai mereu pe fugă între două filmări, nevoit să își adapteze alimentația stilului agitat de viață. Încă din copilărie era familiarizat cu tot felul de combinații între fructe, legume, condimente, chiar dacă atunci nu vedea asta cu ochi buni și nu aprecia toate rețetele mamei lui.

Apoi, cu timpul, fiind atât de pasionat de alimentație și sport, nu a mai avut de făcut decât un singur pas, firesc, spre crearea liniei de produse Juiceman.

„Din nefericire, societatea de azi e obsedată de diete fără gust și de slăbit, când ar trebui, de fapt, să se preocupe de sănătate. Dacă am fi sănătoși, n-am avea nevoie de diete! Sintagma „Viață. Lungă.” care apare pe produsele Juiceman comprimă specificul firmei: dorința noastră de sănătate și viață lungă. Suntem de părere că o dietă hrănitoare e tot ce contează, iar scopul nostru este să facem din ea un obicei simplu, distractiv și agreabil pe tot parcursul vieții.”

Așa aflăm de ce provizii de bază avem nevoie pentru a trece la treabă dar primim și câteva sfaturi pentru alegerea aparaturii potrivite.

Foarte multe rețete de sucuri, smoothie-uri pentru vitalitate sau antirăceală, shoturi și băuturi tonice, ceaiuri și băuturi calde sunt prezentate în imagini mai mult decât îmbietoare și convingătoare.

Un capitol aparte este despre modul de preparare al laptelui din fructe oleaginoase, Andrew Cooper având convingerea că laptele de vacă nu este atât de indicat pentru a fi consumat de om: „Am să-ți împărtășesc părerea mea despre ele, în continuare, tu, fiind, desigur, liber să crezi ce vrei. Laptele de vacă este, categoric, pentru hrănit viței, ceea ce noi nu suntem, așa că nu reprezintă o soluție nutritivă de bază pentru om, chiar dacă mulți spun că e bine să consumăm un pahar de lapte pe zi.”

Autorul cărții Juiceman nu uită să sublinieze importanța posturilor alimentare atât de necesare pentru buna funcționare a organismului și pentru starea de bine ce ne-o dorim cu toții dar și despre nevoia detoxifierii cu ajutorul sucurilor. Nu lipsesc sfaturile înainte de începerea curei dar nici cele de la încheierea curei, o mișcare alimentară prea bruscă de la final, cum ar fi consumul de cafeină sau alcool, putând face mai mult rău decât bine.

Cartea Juiceman nu este doar despre rețete și despre un stil de viață sănătos, ci și despre faptul că avem obligația de a ne informa permanent în ceea ce privește alegerile pe care intenționăm să le facem. Și că nu e niciodată prea târziu să facem schimbări benefice pentru sănătatea noastră! Poate fi cumpărată în limba engleză de aici.

Să aveți un an cu nenumărate „bookurii” și cu multe lecturi de folos!

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
tombolă

Libris oferă un Laptop MacBook Air pentru un BookLover norocos!

Next Article
Transport gratuit la orice carte

Transport gratuit la orice carte (14 ianuarie 2021)

Related Posts

Total
0
Share